Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Cicoare – Planta medicinală din care se face o cafea sănătoasă

cicoareDespre cicoare și proprietățile sale – Însemnări – Doza zilnică de optimism

Din bătrâni se povestește…

… că fiecare om este unic, tot astfel cum este și sensul vieții sale. El poate pleca la drum cu un scop stabilit, cu visuri și dorințe clare, dar, la un moment dat, în mersul său spre împlinirea acestor idealuri el poate să întâlnească altceva mai tentant, mai aparte, mai bun chiar. Și, atunci, el decide să se implice în acea poveste mai captivantă și să facă din ea povestea sa personală. Nu știe ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi continuat pe sensul ales inițial… Și poate că istoria pe care o trăiește acum nu-i va dezvălui niciodată ce „ar fi putut să fie”.

Opțiuni în viață

Dacă viața pe care o trăiește în acest moment este frumoasă, fericită, plină de aventură și plăcere, exact pe gustul său, poate nu-și va mai pune niciodată problema celuilalt drum. Dar, dacă acum are trăiri ce nu-l satisfac și îi provoacă regrete, se va întreba întotdeauna cum ar fi fost dacă ar fi ales să rămână la prima idee și să încerce să ajungă la visul său de început.

Sunt mulți oameni care regretă atât de profund lucrurile pe care nu le-au înfăptuit, încât uită să trăiască prezentul cu tot ce oferă el zi de zi. Stau și se pierd în regrete până ajung la o reală suferință. Îți propun astăzi să nu fi unul dintre ei, să te cunoști mai bine, să realizezi de ce ai luat anumite decizii la un moment dat.

Dă frâu liber emoțiilor

Te provoc să nu te mai pierzi în gânduri și amintiri, să nu te mai epuizezi în intenții, ci să încerci să le ordonezi pe toate pe o coală albă, într-un caiet frumos, drag ție. Să le scoți din minte rând pe rând, să cauți să le aduci de unde sunt, cu tot cu emoția resimțită atunci, cândva, să te explici, să analizezi, să te lamentezi, să așterni totul acolo, pe hârtie, apoi să închizi caietul, odată cu poarta memoriei, și să începi să trăiești viața ta actuală. Dar, mai întâi, fă-ți o cană de ceai de cicoare fierbinte sau o cafea din miraculoasa plantă, ca să ai energie, doar ai mult de spus despre tine, nu-i așa?

„De la lume adunate și iarăși la lume date”

Cicoarea este un înlocuitor natural și sănătos al cafelei. O rețetă tradițională de ceai – infuzie – ne dă următoarele indicații de preparare:

  • Într-un sfert de litru de apă rece se lasă la macerat 2-3 lingurițe de plantă, inclusiv rădăcina. Apoi, se pun la fiert și se lasă un clocot. Se strecoară și se bea fierbinte, cu înghițituri mici, îndulcită sau ca atare. Se pot bea 3-4 căni pe zi cu o oră înainte de fiecare masă.

Cicoarea se poate consuma ca decoct, infuzie, macerată, ca sirop și ca înlocuitor al cafelei.

Continuarea pe jurnalspiritual.eu .

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here