Rețetă: Vișine confiate

vișine confiateRețetă de vișine confiate – Nu mulți agreează gustul ușor acrișor al vișinelor, de aceea rețeta următoare vă va binedispune prin dulceața ei. Iar cei care până acum nu iubeau vișinele, cu siguranță vor adora vișinele confiate. Ele pot deveni astfel „cireșe” pe prăjituri, torturi, înghețate sau orice desert am decide să pregătim. Noi am încercat-o și am constatat că: 

Avem nevoie de:
  • 2 kg vișine
  • 1,5 kg zahăr
  • 500 ml apă
Vișine confiate – Cum procedezi:

Speli cele 2 kg de vișine, le cureți de codițe și sâmburi și le lași la scurs într-o strecurătoare. Prepari apoi un sirop din 1 kg. zahăr și apă, îl fierbi până se leagă, îl lași să se răcească, apoi adaugi vișinele. După o oră așezi cratița la foc și lași să fiarbă 10 minute. Dai apoi vasul la o parte și a doua zi mai adaugi zahărul rămas. Fierbi din nou până ce siropul este bine legat, apoi dai deoparte. În ziua următoare, scurgi siropul, iar vișinele le așezi pe o planșetă la uscat.

Continuarea pe jurnalspiritual.eu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here