Propunerea legislativă, depusă la Senat pe 12 februarie 2019, prevede ca un “contravenient persoană fizică care nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite(…) în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii”, conform documentului oficial.

Persoanele ce sunt sancționate contravențional și nu-și plătesc la timp amenzile ar putea fi obligate mult mai ușor de autoritățile statului să presteze, în contul amenzilor neplătite, muncă în folosul comunității.   

Durata maximă a perioadei în care contravenientul trebuie să presteze muncă în folosul comunității va fi, potrivit inițiativei legislative, de 50 de ore, iar pentru minorii ce au împlinit 16 ani, de 25 de ore.

În același timp avem legea care prevede Venitul Minim Garantat, dar această lege îi exclude de la muncă pe cei care au un copil de până la 7 ani în îngrijire, au atins vârsta de pensionare și pe cei care au un certificat medical de la comisia de expertiză care să ateste că au un grad de handicap.

Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie adoptată de ambele Camere ale Parlamentului, promulgată prin decret prezidențial și publicată în Monitorul Oficial.

Legea poate fi consultată aici

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here