Un tânăr de 17 ani, din comuna Dofteana este cercetat de poliţişti pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările poliţiştilor a rezultat că tânărul în cauză se afla în calitate de pasager, în autoturismul staţionat într-o staţie de alimentare cu carburant.

La un moment dat, în timp ce conducătorul auto, de 18 ani, posesor de permis de conducere, se afla în incinta unităţii pentru a achita contravaloarea carburantului, tânărul de 17 ani, deşi nu poseda permis de conducere, s-a urcat la volan şi s-a deplasat câţiva metri cu autoturismul, proiectându-l într-un gard ornamental.

Întrucât alcoolul la volan generează o stare de pericol, poliţiştii iau măsuri ferme de fiecare dată când constată o astfel de infracţiune.

Tot in aceiași zi, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Bacău au oprit în trafic, în interiorul localităţii Lilieci, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, care ar fi depăşit limita de viteză maximă admisă pentru acel sector de drum.

În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a rezultat o concentrație de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate, ulterior, mostre biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a deschis dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here