Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 93/2019, a fost aprobat plafonul pentru desfășurarea Programului Prima Casă 2019, în valoare de două miliarde de lei, la fel ca și anul trecut. De asemenea, condițiile de acordare a garanțiilor pentru finanțările aprobate de băncile participante la programul Prima Casă 2019 vor rămâne ca și cele din 2018.

Mandatar al Ministerul Finanțelor Publice (MFP) pentru procesele operaționale aferente Programului Prima Casă este Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), care a primit deja suma de 1,987 miliarde lei, din suma totală de două miliarde lei alocată pentru acest an. Pentru a derula în cele mai bune condiții ediția din acest an a programului, FNGCIMM a implementat un sistem de digitizare și automatizare a fluxurilor interne de lucru.

Concret, este vorba de o nouă aplicație de extragere și prelucrare automată a informațiilor, care va facilita transferul automat al datelor primite de la bănci în sistemul informatic al instituției. Astfel, riscul unor erori generate de intervenția manuală în colectarea de date necesare analizării solicitărilor de garantare se va reduce la minim posibil, și, de asemenea, timpul destinat soluționării dosarelor se va diminua considerabil.

În acest an, 15 bănci vor acorda finanțare prin Programul Prima Casă 2019, cele care au dovedit și până acum responsabilitate în acest demers de creditare pentru persoanele tinere, cu vârste de până la 35 de ani. Este o oportunitate excelentă pentru tineri de a achiziționa o locuință, prin accesarea un credit imobiliar în condiții foarte avantajoase, cu un avans de minimum 5% și cu costuri totale de finanțare plafonate. Numai anul trecut, în România au fost acordate peste 260.000 de garanții și promisiuni de garantare pentru achiziționarea sau construcția de locuințe.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here