Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Duminică, 10 martie ora 16, în aula Universității Vasile Alecsandri din Bacău a avut loc lansarea cărții REVOLTAȚI-VĂ (autor Remus Cristy Băisan). Evenimentul s-a desfășurat sub titlul DE LA REVOLTĂ LA IMPLICARE POLITICĂ și a fost moderat de editorul Ionel Rusei.

După prezentarea cărții, care a durat doar cca 10 minute, a urmat o sesiune foarte animată de întrebări și răspunsuri. S-au dezbătut atât cartea cât și posibilele răspunsuri pe care formațiunea politică a domnului Băisan le poate oferi pentru dezvoltarea locală, națională și europeană. O intervenție consistentă, la obiect, cu referiri la soluțiile preconizate de platforma politică ROMÂNIA MODERNĂ ȘI DEMNĂ a avut doamna avocat Gabriela Ichim, care a mai revenit solicitând și alte precizări pentru ca în final să se declare încântată de soluțiile oferite de autorul cărții și totodată inițiatorul platformei politice.

Au urmat apoi mai multe întrebări legate de conținutul cărții. De remarcat a fost și momentul în care masterandul Răzvan Popovici l-a supus pe autor unui tir complex de solicitări într-o manieră foarte precisă și documentată cerând răspunsuri legate de aspirațiile tinerei generații în context național dar și european.

Luminița Ancuța: ,,O seară frumoasă! N-am mai simțit demult atâta deschidere înspre oameni și mi-am dat voie să mă bucur sincer și la maxim de asta. … Domnul Remus Cristy Băisan, în după amiaza aceasta, a vorbit din inimă și a ajuns la inimile celor prezenți. Un om care spune adevărul se simte. Simți cum devii una cu toți când împărtășești aceeași simțire. Sunt convinsă că au fost și îndoieli și temeri și reacții timide printre cei prezenți, dar eu am simțit că adevărul a făcut ca oamenii prezenți în Aulă să se privească unii pe alții cu alți ochi, încrezători că drumul chiar poate fi mai bun prin implicarea fiecăruia dintre noi. Îi mulțumesc domnului Băisan că a făcut posibilă o astfel de atmosferă. Îl mai așteptăm la Bacău!”

Manifestându-se ca un lider al tinerilor din Bacău, Răzvan Popovici a făcut referiri atât la experiența sa de student în Europa cât și la necesitatea ca orice partid politic să abordeze cu cea mai mare răspundere locul și rolul tinerei generații în construcția politică a noii societăți. Autorul, vizibil încântat de acest duel verbal, a răspuns pe larg, accentuând pe de o parte valorile morale pe care formațiunea sa le cere reprezentaților săi de la orice nivel, iar pe de altă parte asumându-și respectarea cu sfințenie a valorilor istorice care au stat la baza edificării poporului român în arealul carpato-dunărean. Conferința, programată a dura maxim o oră, s-a întins pe parcursul a cca 3 ore, demonstrând interesul participanților pentru acest subiect.

Mirela Drăgastan: ,,Am fost frumos impresionată de calitatea oamenilor prezenți și mai ales de întrebările adresate domnului Băisan. Consider că încă mai avem tineri inteligenți, cărora suntem datori să le oferim oportunități pentru a reconstrui România Modernă și Demnă”.

Teodora Miroșeanu, studentă la științe politice în București: ,,Cred că fost foarte pozitiv faptul că au fost prezente și întrebări dintr-o perspectivă mai sceptică, asta a făcut ca informațiile să fie livrate într-un mod succint și benefic.”

Liliana Miroșeanu s-a arătat complet de acord cu aprecierile făcute de doamna Luminița Ancuța adăugând că, ,,cu siguranță, a fost o atmosferă binecuvântată!”

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here