Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula a fost invitatul emisiunii “Ancheta”, moderată de colegul Marius Apostol, la radio Mesagerul FM. (94Mhz). S-au discutat diverse teme precum bugetul, spitalul, iluminatul public, insula, autostrada și diverse investiții.Prima discuție a fost despre suma record alocată spațiilor verzi. Față de anul trecut suma este de 10 ori mai mare. Primarul a replicat prin cheltuielile de la: Parcul Catedralei și Parcul Aviatori care sunt în lucru.  Amenajarea mult așteptatului parc Făgăraș, din zona ANL Bucegi. Insula de agrement a menționat ca se va deschide anul acesta. Parcul Gheraiesti va primi investiții. Serile orașului vor fi repuse pe picioare. Bugetul local este blocat din cauza așteptării votului de la bugetul național.

Rezerva de apă: Sistemul de alimentare cu apa tine cap de afiș și spune că este prioritar. Legea prevede ca un oraș ca Bacăul ar trebui sa dețină un sistem de rezervă. Funcționam pe o aducțiune de apa. Conducta refăcută pe banii europeni a fost reabilitată greșit. Putem rămâne oricând fără apă. La sfârșitul lunii martie, Consiliul Județean ar trebui sa primească documentația de la CRAB, pentru a emite autorizația de construcție. ”Refuz să cred că a fost ceva premeditat la desele avarii la rețeaua de apă, ci doar lucruri făcute prost. În meseria de primar ajungi și inginer. Prostia nu doare în mod direct dar are efecte pentru comunitate”, referitor la avariile apei. Pe fostul conducător de la CRAB îl acuză că nu s-a zbătut deloc. Cel care a recepționat conducta atunci este și acum în funcție ca director tehnic. Grupul de lucru urgentează lucrările și le interconectează cu toți factorii decidenți.

INSULA: Firma de proiectare veche a greșit proiectul. Instanța de judecată a dat câștig de cauză municipalității.Constructorul a predat șantierul către SSPM. Apele române au ales greșit firma pentru decolmatare, fiind nepregătită pentru volumul mare de muncă. Anul trecut s-a reziliat contractul. Sunt bani alocați dar se așteaptă desemnarea unei noi firme. După aprobarea bugetului național, cel târziu în vara aceasta, Insula de Agrement trebuie să fie gata.

Stadionul municipal. Informațiile sunt așteptate din mediul privat. Primăriile nu au voie să dețină echipe de fotbal profesioniste, adică diviziile A și B.

Va candida la următoarele alegeri. Sunt 28 de obiective pe care le va prezenta la sfârșitul mandatului, finalizate sau în curs de finalizare. Consideră că sunt suficiente două mandate.

CAMPANII ELECTORALE: Sunt 12 zone în oraș unde, sunt puse la dispoziție de către municipalitate pentru montarea corturilor pentru strângerea semnăturilor. Costul este unul modic de 300 de lei pe lună.

SPITALUL MUNICIPAL: Dorește sa fie în complementarizarea spitalului județean. În 2020 va fi în construcție. Nu crede ca va fi finalizat!

CINEMATOGRAFUL ORIZONT: Va fi un HUB pentru tineret cu finanțare europeană de 4 milioane de euro.

Proiectele asumate din campanie: ”Când ajungi în primărie constați că trebuie altceva. Nu luasem în calcul sistem de sens giratoriu la Serbănești. Amenajarea de la Parcul Catedralei alt obiectiv care nu era prevazut în campanie. (N.r. deși se știa de el) Alt proiect pe care nu-l aveam în campanie este sistemul de camere de supraveghere. Nici creșele nu erau în program dar vrea să facă 4 creșe. Creșa cu grădiniță de la Colegiul Karpen costă 8 milione de lei.

Creșele și grădinițele nu sunt un subiect care să vibreze din punct de vedere electoral. Dar am făcut toate clasele 0. Întram pe clasele a 5a. Anul acesta vom avea 6 laboratoare de informatică. Strada Aeroportului: va avea 4 benzi și o bandă de urgență, doar că este o investiție realizată în procent de 90 la sută de către Consiliul Județean

AUTOSTRADA: ”Europenii au indicat ca autostrada Bacău – Brașov este cea mai indicată. Suntem prea săraci ca să ne pierdem în discuții inutile. Poate că pentru unii nu ar fi bine să aveam autostradă în Moldova. Mai e puțin până când Uniunea Europeană își face noul buget. De asta sunt importante Europarlamentarele. Bugetul pentru următorul exercițiu bugetar nu este unul extraordinar. O scădere de 25 la sută a fondurilor de coeziune, care sunt principalele surse de venit pentru țări ca a noastră nu e de bine. Dar crește inovarea în domeniul apărării. Guvernul Ponta a mers în 2014 la Bruxelles cu planul pentru autostrada Bacău Brașov. Apoi Cioloș a mers cu varianta Iași-Tg. Mureș. Doar fostul ministru Lucian Șova a readus și a scos de la sertar proiectul Bacău-Brașov.”

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here