Partidul Național Liberal Bacău cataloghează vizita ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la inaugurarea șantierului variantei de ocolire a orașului, exact în aceeași zi în care românii s-au organizat pentru proteste, drept ipocrită și arogantă. Prin acest gest forțat, de fapt un exercițiu ieftin de manipulare, PSD a demonstrat că nu-i pasă de zecile de mii de români care au întrerupt activitatea timp 15 minute, la ora 15.00, în semn de protest față de lipsa unei autostrăzi în Moldova.

Aceași bătaie de joc cu care PSD ne-a obișnuit, aceeași aroganță și suficiență. O bătaie de joc la adresa zecilor de mii de români din întreaga țară care cer autostradă pentru Moldova. Un nou prilej de a mai face poze. PSD crede că dacă inaugurează șantiere și taie panglici, va reuși să mai păcălească din nou”, a declarat deputatul Ionel Palăr, președintele liberalilor băcăuani.

În opinia acestuia, PSD a tratat cu aceeași aroganță și miile de protestatari care în vara anului trecut s-au deplasat la București tot pentru autostradă în Moldova, dar nu au fost lăsate să intre în Capitală. Mai mult decât atât, Ministerul Transporturilor nu a trimis niciun reprezentant să discute cu oamenii veniți de la sute de kilometri distanță.

Dacă le-ar fi păsat cu adevărat de această regiune istorică, PSD și ALDE ar fi trebuit să prevadă în proiectul de buget de stat pe anul 2019 sume acoperitoare pentru demararea lucrărilor la Autostrada ”Unirii”. Însă lipsa de interes a coaliției aflată la guvernare față de Moldova este evidentă, cu atât mai mult dacă ținem cont că actualul guvern a refuzat să acceseze fondurile europene existente pentru construcția unei autostrăzi în Moldova, aspect reclamat chiar de comisarul european Corina Crețu”, a mai declarat Ionel Palăr, care a ținut să precizeze că a fost de partea protestatarilor în acest demers inedit pentru construcția unei autostrăzi în Moldova.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here