Cu ocazia Săptămânii europene a educației media, planificată în perioada 18-22 martie 2019, elevi ai Colegiului Tehnic ”Anghel Saligny” din Bacău au venit într-o vizită la redacția Mesagerul FM.

Sub îndrumarea doamnei profesoare Adriana Ciorcilă, elevii merg într-un tur media. Au început la Universitatea Vasile Alecsandri cu un mini stagiu de practică media, și vor încheia cu o sesiune de întrebări despre comunicarea mediatică și cu o dezbatere europeană. I-am avut alături în studio pe câțiva pasionați de media, printre care Emilian Mocanu din Focșani, pasionat de grafica si voluntar, care ne-a povestit despre activitățile în care este implicat. Mai multe detalii în matinalul cu Florin Ștefănescu.

  • Comisia Europeană a deschis un apel pentru depunerea de proiecte de Media Literacy, care poate fi vizualizat accesând adresa https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/media-literacy.
  • apelul s-a încheiat în data de 28 februarie 2019
  • în vederea promovării activităților relevante care se vor desfășura cu prilejul acestui eveniment, Comisia Europeană pune la dispoziția tuturor instituțiilor doritoare să disemineze exemple de bună practică în domeniul alfabetizării media, o hartă interactivă similară celei utilizate pentru EU Code Week ( https://codeweek.eu/events ); prin intermediul acestui instrument, unitățile de învățământ își vor putea încărca prezentări ale acțiunilor organizate. Foto Ciprian Băbușanu.
  •  
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here