Marșul pentru viață, o manifestare cu scopul principal de susținere a dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală.

In Bacău, sute de voluntari s-au mobilizat pentru participarea la eveniment. Cu începere de la orele 17:00, s-a plecat de la Biserica Sf. Dumitru, din zona Narcisa, s-a străbătut drumul european E85, cu oprire în Piața Tricolorului. Acolo au fost întimpinați de către autoritățile administrative si religioase, iar pe scena amplasată în fața Palatului Administrativ a avut loc un concert cu muzică tradițională, specifică evenimentului. Cei prezenți s-au bucurat împreună la manifestările dedicate vieții.

Marșul pentru viață este apolitic, neconfesional, nu susține nicio formă de violență împotriva femeii și nu solicită interzicerea legală a avortului. Organizatorii locali sunt independenți unii de alții.

Video Live

Marșul pentru Viațā, Bacău, 2019.

Publicată de Jurnal de Bacau pe Duminică, 24 martie 2019

 

Marșul pentru viață, Bacău, 2019

Publicată de Jurnal de Bacau pe Duminică, 24 martie 2019

 

Scopurile evenimentului sunt:

• înființarea de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, unde femeile în criză de sarcină să poată beneficia, la cerere, de consiliere psihologică gratuită și de sprijinul unui asistent social specializat în criza de sarcină;

• crearea posibilității legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate crește copilul să îl încredințeze spre adopție imediat după naștere, după modelul adopției începute în perioada de sarcină care este utilizat în SUA, Marea Britanie, Australia;

• valorizarea în societate a tuturor celor implicați în adopție, în vederea eliminării mentalității disprețuitoare la adresa copiilor adoptați, a părinților adoptivi și, mai ales, la adresa mamelor sau părinților care își încredințează copiii spre adopție când dificultăți majore le afectează capacitatea de a se ocupa corespunzător de creșterea acestora;

• legiferarea posibilității, la cererea mamei care a pierdut sarcina, de a înmormânta legal copilul.


Marșul pentru viață este la a IX-a ediție națională și la a VII-a locală.

În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974. În România, a fost organizat pentru prima dată la Sibiu și Timișoara în anii 2000.

Evoluția numărului de organizatori ai MPV și LPV în ultimii ani:

2013 – 23 de orașe din România
2014 – 40 de orașe din România; a fost introdusă „Săptămâna pentru viață”
2015 – 79 de orașe (77 din România, 2 din Republica Moldova)
2016 – 130 de orașe (110 din România, 20 din Republica Moldova); a fost introdusă „Luna pentru viață” 1-31 martie
2017 – 287 (138 de orașe din România și 149 localități din Republica Moldova)
2018 – 300 orașe și sate din România și Republica Moldova
2019 – se estimează organizarea Marșului pentru viață și a activităților pro-viață în Luna pentru viață în peste 500 de orașe și sate din România și Republica Moldova.

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here