Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău organizează astăzi, 25 martie, începând cu ora 10.00, în Piaţa Tricolorului din municipiu, evenimentul intitulat „Omul din spatele uniformei”, activitate ce are două componente. Prima componentă vizează expunerea mijloacelor tehnice şi de intervenţie a poliţiştilor.

Chiar în aceste momente, sute de copii de la școlile și gradinițile din municipiu, se bucură de acțiune, discută cu polițiștii și probează tehnica din dotare. (vezi galeria foto)

Poliţiştii de la structurile de prevenire, proximitate, rutieră, criminalistică, acţiuni speciale, ordine publică, prezintă aspecte privind modalităţile de intervenţie şi mijloacele cu care acţionează în cazul producerii unor evenimente aflate în competenţa de investigare a poliţiştilor.

Sunt pregătite ateliere de prezentare a tehnicii și echipamentelor folosite în activitățile specifice (laboratorul criminalistic destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional, autospecialele Serviciului Rutier, cele ale structurilor de ordine publică şi pe cele ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale, expoziţie de arme şi un stand de prezentare a activităţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii).

Cea de a două componentă dă posibilitatea cetăţenilor să cunoască oamenii poliţişti, aflaţi în timpul liber, oamenii de acasă, care au preocupări artistice, creative, sportive şi care-şi expun lucrările şi activitatea în faţa publicului care se va întâlni cu poliţistul scriitor, pictor, sportiv sau alpinist.

Nu în ultimul rând, participanţii la activitate vor avea ocazia de a învăţa de la oamenii legii cum să se protejeze împotriva infractorilor şi de a afla care este traseul educaţional pe care trebuie să îl urmeze pentru a profesa ca poliţişti.

La multi ani, în contextul aniversării a 197 de ani de tradiţie şi continuitate a Poliţiei în slujba cetăţenilor!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here