PNL Bacău a luat decizia de a da în judecata Consiliul Județean Bacău pentru modul în care s-au alocat fondurile de la guvern, pentru fiecare localitate din județ. Într-o conferință de presă susținută de către Deputatul Ionel Palăr si consilierul Județean, Cezar Olteanu s-a anunțat această acțiune. Deputatul Ionel Palăr a susținut faptul că doar cei cu carnet rosu au prioritate. Este un instrument de şantaj împărțirea fondurilor. Deși au existat foarte multe probleme începând cu inundațiile, unde s-au distrus utilitățile, banii de la guvern nu au ajuns. Și s-au dat câteva exemple cu localități asemănătoare dar cu primari din partide diferite:

CEZAR OLTEANU a declarat că Legea bugetului are in vedere urmatoarele aspecte: populație, suprafața și gradul de colectare a taxelor din anul interior. Nu s-a ținut cont de nimic. Raportul de alocare a fondurilor este de 30 la 1.

SPITALUL MUNICIPAL:  ”Am fost in ședinta de stabilirea a destinului spitalului. Soluția cea mai buna era ca spitalul sa fie continuat. A început sa fie dislocat pe bucăți. S-au pierdut finanțările. Un bun administrator ar fi terminat lucrările. În contul primăriei erau 10 milioane de lei pentru spital. Paturile vor fi pierdute și se vor bucura alte județe. Patul din spital este “valuta forte” a unei unități medicale.” a declarat deputatul Ionel Palăr.

Subiectul 3 al conferinței a fost despre demiterea viceprimarului.

Conducerea partidului a declarat ca nu pot sa nu aibă o poziționare oficiala. ”De parcă toate problemele s-au terminat. Deși în campanie a spus că înjumătățește taxa de salubritate, acum îi i-a funcția viceprimarului. Consilierii liberali nu vor vota acest lucru. Este o problemă internă. Noi nu suntem părtași la aceste răfuieli”

Live conferință

Conferință de presă sediul PNL Bacău. Deputatul Ionel Palăr și Consilierul județean Cezar Olteanu.

Publicată de Jurnal de Bacau pe Joi, 28 martie 2019

Advertisement
Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here