Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Viceprimarul Bacăului, Daniel Dragoș Ștefan nu a mai călcat în biroul primarului de peste un an și jumătate. Nici la ședințele pentru situații de urgență nu mai este primit. Dorește să candideze la alegerile din 2020.

Viceprimarul Bacăului, Dragoș Ștefan riscă să-și piardă funcția. Primarul Municipiului Bacău, Cosmin Necula împreună cu zece consilieri locali au inițiat un proiect de hotărâre prin care se dorește înlăturarea viceprimarului, proiectul urmând să fie supus aprobării în ședința ordinară de Consiliu Local din data de 29 martie.

Astăzi a organizat o conferință de presă, unde a expus presei problemele din ultimii ani.

”Trebuia să-mi dau demisia din 2017 când s-a întâmplat primul conflict. După 3 ani de mandat trebuie să-și respecți alianța. Sunt președintele organizației municipale Alde și indiferent ce s-ar întâmpla, eu îmi reiau poziția de consilier. De la 50 de membri in filială, am ajuns la 1000 de membri. Postul de viceprimar ar trebui sa revină tot Partidului Alde. Voi încerca un dialog cu primarul. Dacă vrea sa facă echipa eu rămân. Ambii viceprimari stau foarte subțire la capitolul atribuții. Mi-au mai rămas în subordine Asociațiile de proprietari, patrimoniul și o avizare la juridic. În 2020 vreau sa candidez la alegerile locale. Experiența ma ajută! a declarat viceprimarul Ștefan.

În expunerea de motive pentru care se solicită încetarea mandatului, se precizează că viceprimarul Dragoș Ștefan s-a opus modificării taxei de salubrizare, în cadrul dezbaterii publice din data de 13 decembrie 2018, deși ”prin proiectul de hotărâre se propunea actualizarea taxei în acord cu obligațiile asumate de Consiliul Local prin Hotărârea privind aprobarea studiului de fezabilitate a indicatorilor tehnicoeconomici precum și a Planului anual de evoluție a tarifelor și taxelor aferente proiectului ”Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Bacău””.

Un alt motiv expus de inițiatorii proiectului prin care se solicită încetarea mandatului sunt și cele legate de faptul că viceprimarul s-a abținut din a vota aprobarea contractării unui împrumut în valoare de 40 milioane lei pentru un proiect ce viza furnizarea energiei termice pentru populație.

Video conferința live

Conferință de presă viceprimarul Bacăului, Dragoș Ștefan.

Publicată de Jurnal de Bacau pe Joi, 28 martie 2019

 

UPDATE 1:

Primarul Cosmin Necula a reacționat și a făcut câteva declarații, telefonic, pentru Jurnal de Bacău, pe care le găsiți aici: Declarațiile Primarului Cosmin Necula

Viceprimarul Ștefan trimite un nou comunicat de presă:

Primarul PSD Cosmin Necula cere demiterea mea

pentru că m-am opus majorării taxelor și i-am adresat întrebări

  „În ședința de Consiliu Local de vineri, 29 martie, conform unui proiect apărut peste ordinea de zi, se va lua în discuție propunerea de a fi demis din funcția de viceprimar al Municipiului Bacău. Pentru mine nu este neapărat o surpriză, mai devreme sau mai târziu mă așteptam la o asemenea propunere, pe fondul deteriorării evidente a relațiilor dintre mine și actualul primar, care au avut la bază modul diferit în care înțelegem să ne exercităm actul administrativ. Pe fond, principalele ”acuze” care mi se aduc, așa cum reiese din expunerea de motive semnată de primar și consilierii PSD, sunt pozițiile contrare dintre mine și primarul Cosmin Necula.

Vor să mă demită pentru că m-am opus majorării taxei de salubritate!

Vor să mă demită pentru că m-am abținut la votul privind contractarea unui împrumut de 40 de milioane de lei (9 milioane de euro)!

Vor să mă demită pentru că mi-am permis să-i adresez întrebări primarului Cosmin Necula!

Este adevărat, m-am opus majorării taxei de salubritate. Consider că băcăuanii nu trebuie să fie împovărați de taxe și biruri. Altele sunt soluțiile, nu împovărarea orașului cu datorii care vor fi plătite de copiii noștri,

Primarul are la dispoziție fondurile europene, fondurile guvernamentale, iar soluția finanțărilor trebuie să vină și de aici.

De foarte multe ori ne-am situat pe poziții adverse, pentru că nu am fost de acord cu modul în care înțelege să administreze orașul, mai exact cu modul în care Cosmin Necula NU administrează orașul. De altfel acesta a fost și motivul pentru care mi-a retras din atribuții. Regret să o spun, dar primarul Cosmin Necula nu este un om de echipă și se puteau face mai multe pentru Bacău. Dacă ar fi înțeles că Primăria nu este un teren de joacă și că actul administrativ se face cu responsabilitate. Dacă ar fi înțeles că nu oricine are păreri contrare cu ale sale este un dușman. Din păcate, nu este un om al dialogului. Trăiește izolat, nu se consultă cu îndeajuns cu cei din jur, îi este teamă să ia decizi. Trist este că nu a făcut aproape nimic, dar și mai trist este că nu ne-a lăsat nici pe noi să facem.

În mine nu a văzut un coechipier, ci un adversar, deși nu i-am dat motive. S-a temut că dacă dau în folosință 130 de noi locuri în creșe, așa cum am promis, sau dacă mă duc pe șantiere, voi căpăta un capital de imagine mai mare ca al lui. S-a temut că dacă recuperez peste 200 de locuințe sociale și ANL și le repartizăm celor care chiar au nevoie, îi surclasez. Îmi fac imagine. Pe mine nu m-a interesat capitalul electoral, m-a interesat să fac bine ceea ce le-am promis oamenilor.

În aceste condiții, privesc eventuala mea demitere mea din funcția de viceprimar nu ca pe o înfrângere, ci ca pe o certitudine a faptului că am ajuns să fiu un om incomod. Rămân în continuare acea persoană deschisă și dornică de colaborare, consecventă unor principii bazate pe respectul față de cei din jur.

Revin cu amănunte.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here