Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

 

Șoc în agricultură.

Laurențiu Baciu (foto), președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) a fost reținut.

Motivul se pare că este tocmai delapidarea banilor organizației pe care o conduce de zeci de ani.

Baciu era audiat, la ora prânzului, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

La finalul audierilor, șeful LAPAR urmează a fi prezentat în fața judecătorilor pentru mandat de arestare preventivă pe 30 de zile.

Considerat de unele medii drept unul dintre „băieții deștepți” din agricultură, Laurențiu Baciu este acuzat că, în perioada 2012-2018, a folosit în interes personal peste 1 milion de lei (200.000 de euro) din banii LAPAR.

El ar fi făcut diverse achiziții și ar fi călătorit în interes personal. Dovezile procurorilor se pare că duc spre faptul că șeful LAPAR a cheltuit bani din cotizațiile membrilor LAPAR, cumpărând ceasuri, haine și alte bunuri scumpe.

De altfel, luna trecută, președintelui LAPAR a primit vizita neașteptată a polițiștilor care au făcut percheziții. Acuzațiile de delapidare erau conoscute de mai mult timp, existând, pare-se, dovezi certe că 150.000 de euro ar fi dispărut din conturile LAPAR.

Potrivit Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Baciu chiar ar fi recunoscut situația, dând vina, însă, pe directorul executiv Eugenia Dragnea. Cert este că tărășenia fera cunoscută și de Comitetul Director al LAPAR care a decis efectuarea unui audit al activității organizației din ultimii ani.

Între timp, au intervenit procurorii care se pare că au strâns suficiente dovezi pentru a-l incrimina pe Laurențiu Baciu.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here