Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Potrivit, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, localitățile din partea vestică a județului, au ieșit de sub restricțiile impuse ca urmare a pestei porcine africane.

Rezultatul pozitiv anunțat a fost posibil ca urmare a eforturilor suținute ale veterinarilor băcăuani.

În acest sens, au fost efectuate inspecții clinice la tot efectivul din zonele de restricții, respectiv 1.849 porci din 660 gospodării ale populației. T

otodată, s-au făcut recoltări de probe la 378 suine din zona de protecție, toate având rezultate negative pentru virusul pestei porcine africane.

„Localitățile care au ieșit de sub incidenta restricțiilor sanitare veterinare sunt satele Oituz, Călcâi și Marginea din comuna Oituz, urmate de satele Cașin, Curița din comuna Cașin, precum și satele Lupești, Pârvulești, Mănăstirea Cașin din comuna Mănăstirea Cașin. Totodată, au fost ridicate restricțiile și în satele Bogdănești și Filipești din comuna Bogdănești, satele Bahna, Nicorești, Pârgărești, Pârâu Boghii din comuna Pârgărești, satele Tuta, Târgu Trotuș, Viișoara din comuna Târgu Trotuș, dar și Târgu Ocna, împreună cu Poieni, precum și Cireșoaia și Cerdac din comuna Slănic Moldova”, au precizat reprezentanții DSVSA Bacău.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here