Taximetriștii băcăuani sunt prezenți la mitingul din Piața Victoriei, din București.

Taximetriștii români protestează față de UBER/Taxify (Bolt). Este a patra oară când taximetriştii protestează, de la începutul anului. Sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul intenţionează să creeze un cadru legal pentru aplicaţiile de car-sharing, în loc să le interzică. Mitingul este organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România și este programat până la ora 18.00.

Marcel Nechita este vicepreședintele COTAR România și președintele filialei Bacău. Intr-o declarație pentru Jurnal de Bacău, a menționat faptul că din Bacău au plecat peste 20 de mașini, pentru a fi prezente la miting. În urmă cu câteva momente a declarat pe contul de socializare a comaniei: DIN SOLIDARITATE CU PROTESTATARII DIN PIATA VICTORIEI S-A HOTĂRÂT ÎNCHIDEREA APLICATIEI SI NEPRELUAREA COMENZILOR PRIN DISPECERAT!!! NU RENUNTAM LA PROTEST !!

Ministrul Dezvoltării Daniel Suciu a anunțat că ordonanța de urgență pentru interzicerea pirateriei în transportul auto va fi publicată în Monitorul Oficial cel târziu miercuri. Actul normativ a fost adoptat de Guvern pe 29 martie, potrivit Mediafax.

Clubul Taximetriștilor din România a declarat:

”Vom avea cel mai mare miting pe care transportatorii autorizați în regim de taxi îl vor susține pentru respectarea legilor din Romania. Vor fi prezenți transportatori din toată țara și foarte multi din București.Mai multe asociații reprezentative au reușit să cadă de comun acord că transportul ilegal de persoane trebuie sa înceteze imediat.Toți taximetriștii au o singura directie, anularea unei ordonanțe de urgență prin care guvernul dorește să reglementeze in doi pași platformele “inovatoare” de ridesharing transformat în serviciu de taximetrie mascata fara documente de transport legale. Rugam toți taximetriștii prezenți să aibă un comportament civilizat, sa NU deschidă stări conflictuale cu nimeni, să păstreze Piața Victoriei curata deoarece trebuie sa le arătăm tuturor că sunt demni de frumoasa meserie pe care o prestam zilnic legal conform legislației din Romania.Taximetriștii Autorizați sunt Uniți !”

 Uber a transmis un punct de vedere cu privire la protestul COTAR împotriva intenției Guvernului de a crea un cadru de reglementare și pentru serviciile de ridesharing:

„Vrem să colaborăm cu industria de taxi așa cum facem în alte țări. De fapt, mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră. Însă nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei și dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc și aceste aplicații și vor să aibă în continuare mai multe opțiuni de transport.”

   

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here