Compania E.ON România şi-a propus să instaleze 400.000 de contoare inteligente la consumatorii casnici. Acest tip de contoare inteligente pot transmite datele de consum la distanță.

Cert este că măsura va fi aplicată în următorii ani, investiţiile totale ridicându-se la circa 135 de milioane de lei, din care 45 de milioane de lei sunt fonduri europene.

Deja, în ultimii ani, au fost instalate aproximativ 315.000 de contoare inteligente, Bacăul şi Neamţul fiind județele cu cele mai multe astfel de dispozitive.

Potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, în luna martie, 443.000 de consumatori din Româniare, reprezentând aproximativ 4,8% din total clienți, deţineau contoare inteligente de măsurare a consumului de energie electrică.

În anii trecuți, a existat o adevărată opoziție din partea opiniei publice vizavi de aceste dispozitive de măsurare a consumului casnic de energie.

Atunci, printre altele, erau invocate riscuri privind creșterea semnificativă a facturilor de energie electrică, expunerea la un posibil atac cibernetic sau expunerea la radiații electro-magnetice (EMF).

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here