Asistații de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău vor încerca să picteze cel mai frumos ou de Paște.

Activitatea se va desfășura marți, 23 aprilie, începând cu orele 12.00, în Piațeta Tricolorului Bacău (în fața Casei de Cultură).

Aici este programat să aibă loc cea de-a XII-a ediție a evenimentului „Cel mai frumos ou de Paște”. „În cadrul evenimentului, se vor desfășura activități variate cu specific pascal destinate publicului participant.

„Desfășurarea acestor activități interactive își propune să pună în valoare potențialul creativ, imaginația, talentul fiecărui participant, beneficiari ai centrelor rezidențiale, cât și a ONG – urilor participante, care vor prezenta produsele muncii și priceperii lor”, a transmis Marian Vasile Vătămănescu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău.

Misiunea acestui eveniment este aceea de a informa, a conștientiza opinia publică și societatea civilă asupra problematicii persoanei cu dizabilități, integrării acesteia în comunitate.

În plus, se dorește și cooptarea, motivarea pe viitor a comunităţii locale în a se implica, în diverse activități, proiecte de voluntariat referitoare la specificul acestei categorii sociale.

 

 

Prin urmare, la activități sunt invitați să participe cât mai mulți băcăuani, împreună cu copiii lor. Organizatorii le pregătesc micuților participanți un concurs în care fiecare va trebui să caute ouă sau figurine de ciocolată, ascunse cu dibăcie în fân.

 

 

Totodată, în cadrul evenimentului, se vor desfășura activități interactive, ateliere de măiestrie în arta încondeierii și pictării ouălor. Băcăuanii vor avea posibilitatea să picteze 200 ouă cu înălțimea de 10 cm și figurine din ipsos cu motive pascale. 

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here