Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Mai multe drumuri și gospodării au fost afectate de ploile și vântul puternic înregistrate în ultimele 24 de ore în județul Bacău. În cursul zilei de luni, localitățile Bratila, Bârsănești și Buhoci și parțial municipiul Onești au rămas fără curent electric pentru câteva ore, iar mai multe gospodării au fost inundate în Onești și Barați, comuna Mărgineni. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Bacău, s-a intervenit în cursul zilei de luni și al nopții de luni spre marți pe DN 11, în municipiul Onești, din cauza cantităților mari de apă pe DN11, circulația între localitățile Rădeana și Onești fiind, până în jurul orei 2.00, 7 mai, închisă, iar între localitatile Onesti – Balaneasa, se circula ingreunat din cauza noroiului si a pietrisului adus de ploaie pe partea carosabila. De asemenea, a fost închisă circulația, cu ora 23.00, pe DN2F, Bacău – Vaslui, pe sectorul de drum Secuieni – Străminoasa. Ca rută alternativă rămâne circulația pe traseul Bacău – Adjud – Podu Turcului – Bârlad – Vaslui.

Marți dimineață, la ora 6.00, potrivit ISU Bacău, patru localități din județ, respectiv Helegiu, Deleni, Drăgugești, Bălăneasa erau afectate în totalitate de lipsa curentului electric, iar partial, era afectată localitatea Livezi, numărul consumatorilor nealimentați cu energie electrică ridicându-se la 2.423.

Județul Bacău rămâne sub cod galben de instabilitate atmosferică, ploi torențiale și vânt până marți noapte. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în cea mai mare parte a Moldovei, în Transilvania, Maramureș și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse cu caracter torențial și aucmulări de cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp, iar pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină. În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, se anunță lapoviță și ninsoare. Local, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h, iar vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

 

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, de asemenea, o avertizare hidrologică cod galben de risc pentru produceri de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție. Avertizarea este valabilă până pe 7 mai, la ora 24.00. În spațiul hidrografic Siret sunt vizate bazinele Putna din judeţul Vrancea, Trotuş și afluenţii din judeţele Harghita, Neamţ, Bacău şi Vrancea, Bistriţa şi afluenţii din judeţele Harghita, Suceava, Neamţ şi Bacău, Moldova şi afluenţii din judeţele Suceava şi Neamţ și bazinul Suceava și afluenții din judeţul Suceava.

 

Vin și veștile bune. Prognoza pentru INTERVALUL 6 – 19 MAI 2019 arată o încălzire a vremii. Pentru Regiunea Moldova, Administrația Națională de Meteorologie prognozează că până joi (9 mai) vremea se va încălzi, în medie cu 8 grade, apoi mediile maximelor termice vor oscila în general între 18 și 20 de grade. În scădere semnificativă vor fi și temperaturile minime, astfel încât în dimineața zilei de joi (9 mai), media va fi de 4 grade. În 10 mai, dimineața, media minimelor termice va fi de 8 grade, apoi, până la finalul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații termice semnificative. Vor mai fi averse pe arii mai extinse după data de 9 mai, a comunicat ANM.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here