– apele Trotușului s-au umflat cel mai mult

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul județului Bacău , s-au înregistrat căderi torențiale de precipitații, cea mai mare cantitate fiind înregistrată în zona localității Helegiu, respectiv 81,7 litri/metrul pătrat.

Însă, cantități mari de precipitații s-au înregistrat și la Onești – 64,7 litri/mp, Bacău – 54,1 litri/mp, Haloș – 44,7 litri/mp, Ferăstrău – 42,2 litri/mp, Târgu Ocna – 40,1 litri/mp și Asău – 37,3 litri/mp.

„Urmare a precipitațiilor semnificative căzute, s-au înregistrat creșteri de debite și niveluri, fără a se depăși cotele de apărare pe sectoarele de râu monitorizate de ABA Siret. Creșterea maximă s-a înregistrat pe râul Trotuş, +124 cm la SH Vrânceni, comuna Căiuți”, au transmis hidrologii băcăuani. Au fost semnalate inundații în județul Bacău, comuna Negri, sat Mâgla, produse de revărsarea cursului de apă Mora, afluent de stânga al râului Siret.  Aproape 50 gospodării (curți, grădini și anexe) și 2 locuințe au fost afectate de apele umflate ale râului. Angalații de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Bacău intervin în zonă cu 6 muncitori și cu personal tehnic (folosind o pompă de mare capacitate UNIMOG și o autoutilitară pentru evacuarea apei și limitarea efectelor inundațiilor). Menționăm că nivelul apei este într-o scădere ușoară, însă atenționarea hidrologică COD GALBEN emisă în data de 6 mai este în vigoare până astăzi, 7 mai, ora 24. Vom reveni cu informații, în funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice.

Florentin Radu

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here