Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

În data de 18 mai 2019, la nivel mondial se serbează „Ziua Internațională a Muzeelor”. Tema pentru anul 2019 este „Muzeele ca centre culturale – viitorul tradiţiilor”, scopul fiind sublinierea faptului că rolul muzeelor în societate este în schimbare. În acest context, muzeele trebuie să se reinventeze pentru a fi mai interactive, orientate către cerinţele comunităţii, flexibile şi adaptabile. În timp ce acestea îşi îndeplinesc misiunea primară a lor – colectare, conservare, comunicare, cercetare şi realizarea de expoziţii – muzeele trebuie să devină centre culturale identificând noi modalități de a-și onora colecțiile, istoriile și moștenirile.

  • la ”Muzeul de Științele Naturii” sunt deschise expozițiile permanente: ”Păduri din România”, „Ocrotirea naturii”, „Flori din adâncurile Terrei” și expozițiile temporare: „Mirodeniile – poveşti cu gust”, „O lume dispărută”, „Superorganismul – viaţa complexă a termitelor”, „Superorganismul – viaţa ascunsă a furnicilor”. De asemenea, o plimbare în sera muzeului va fi prilej de relaxare, o ocazie de a vedea specii de plante interesante și de a afla detalii privind biologia lor;

  • o vizită la Vivariu vă oferă posibilitatea să observați animale vii. Astfel, puteți accesa informații științifice și puteți afla lucruri interesante despre specii exotice și autohtone de pești, amfibieni, reptile și păsări. Puteţi afla informaţii interesante legate de valorificarea cânepei de-a lungul timpului, vizitând expoziţia „Cânepa – trecut, prezent şi viitor”;

  • Observatorul Astronomic „Victor Anestin” are deschisă expoziţia permanentă „Universul – de la Pământ la stele” şi expoziţia temporară: „Astronautica mileniului III”. Cu spectacolul de planetariu puteți face o călătorie virtuală prin Univers, prilej de cunoaștere și delectare.

 Programul de vizitare al expozițiilor cu ocazia evenimentului „Ziua Internațională a Muzeelor” este următorul:

  • Muzeul de Științele Naturii: 800 – 1600

  • Vivariu: 900 – 1700

  • Observatorul Astronomic „Victor Anestin”: 800 – 1600

În noaptea de 18 spre 19 mai 2019, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” invită publicul băcăuan să participe la cea de-a XV-a ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor, care se va desfășura la două dintre subunitățile noastre: Muzeul de Științele Naturii și Observatorul Astronomic „Victor Anestin”. Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, la manifestare participând în prezent toate ţările membre ale Consiliului Europei.

În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău, evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, este sărbătorit în fiecare an, începând din anul 2007.

Între orele 18:00-01:00 (01:00 fiind ora de intrare a ultimului vizitator), vor fi organizate diverse activităţi la sediul celor două subunități mai sus menționate.

La Muzeul de Științele Naturii, vor fi deschise spre vizitare expoziţiile permanente și temporare, iar publicul larg este invitat să participe la „Gala filmului ştiinţific”, unde poate viziona filme documentare având drept subiect natura, precum și la workshop-ul „Animale de lângă noi”.

La Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, pe lângă vizitarea expozițiilor, publicul va avea acces și pe terasa circulară a Observatorului Astronomic de unde doritorii vor putea admira panorama Bacăului, cu ajutorul binoclurilor de priveliște.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here