Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Potrivit autorităților sanitare veterinare, la această dată, în județul Bacău, mai evoluează un singur focar de Pestă Porcină Africană (PPA). Aceasta este localizată în satul Holt, comuna Letea Veche.

De când a fost depistat primul focar de PPA din județ, în 15 februarie 2019, au evoluat patru focare de boală, dintre care trei au fost stinse, respectiv cele din localitățile Oituz, Onești și Slobozia-Belci.

În cadrul evoluției bolii, au fost afectați 60 de porci domestici, dintre care 19 au murit și 41 de porci au fost uciși în scopul asanării rapide a focarelor și limitării răspândirii pestei porcine africane.

„În urma anchetelor desfășurate de instituțiile abilitate în chestiunea pestei porcine africane, au fost deschise două dosare penale, persoanele implicate fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor care includ și răspândirea bolilor la animale. De asemenea, trei proprietari de porcine dintre cei în gospodăriile cărora a fost diagnosticată boala au fost sanctionați contravențional cu amenzi în cuantum total de 1.800 lei, pentru cumpărarea/vânzarea animalelor fără documente sanitare veterinare”, a precizat dr. Florin Baltă, purtătorul de cuvânt al DSVSA Bacău.

În plus, doi proprietari dintre cei afectați urmare a măsurilor de lichidare rapida a bolii au fost despăgubiți în total cu peste 18.300 de lei, pentru cei 39 porci sacrificați.

Florentin Radu

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here