O extrem de interesantă activitate destinată adolescenților, părinților și profesorilor, deopotrivă, este programată să aibă loc vineri, 17 mai, în Onești și în Bacău.

Este vorba despre un seminar denumit „Încredere în sine în școli”, un eveniment derulat la nivelul a 15 orașe din întreaga țară, susținut de psihologul Simona Ciff, dr. în Științele Educației.

 

Mai întâi, seminarul va fi organizat la Onești, la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”, între 11.00 și 14.00, urmând ca evenimentul să ajungă și în Bacău, la Central Plaza, între 17.00 și 20.00.

 

Evenimentul, apărut ca răspuns la dezvoltarea furtunoasă a fenomenului bullying în aproape toate unitățile școlare din România. Se dorește, astfel, punerea la dispoziţia adolescenţilor, părinţilor şi profesorilor a câtorva tehnici simple şi practice care să crească încrederea de sine şi să reducă sentimentul de teamă legat de şcoală, teste și examinări.

Evenimentul este gratuit, costurile fiind suportate de Asociația Adventure Life. La final, toți participanții vor primi diplome de participare. Cadrele didacatice vor primi chiar două diplome: una de participare la curs și alta de implicare în voluntariat în cadrul Programului „Încredere în școli, nu teamă”.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here