După cum bine vă reamintiți, în data de 20 aprilie, un microbuz care transporta elevi din Bacău și Onești, s-a răsturnat pe DN 1, în județul Cluj. Smîntancă-Strugariu Teodora, elevă în clasa a 7-a la Scoala Gimnaziala Nr. 10 din Bacău, s-a aflat în acel microbuz. Teodora tocmai s-a întors de la Olimpiada Națională de limba germană, din județul Brașov. Eleva a obținut Premiul al 3-lea, la secțiunea Proiect. Profesoara coordonatoare a Teodorei este Nicoleta Axinia. In prima fotografie, Teodora iese fericită de la examenul din Brașov. A fost singura reprezentantă din Bacău din cadrul gimnazial. Alături de Teodora, au mai fost 3 eleve din cadrul colegiilor băcăuane.

Accidentul prin care au trecut elevii băcăuani nu a fost deloc ușor, mai ales în condițiile în care a fost și este nevoie de recuperare atât fizică, cât și psihologică.

În urma incidentului, șase copii au fost răniți, fiind transportați la spitalele din zona Clujului. La fel și profesorul însoțitor Emanuela Oiegar. (fracturi costale, de gambă, precum și traumatisme, contuzii) și șoferul microbuzului (multiple fracturi, traumatisme și contuzii), au fost operați de urgență.

Chiar imediat după tragicul accident de la Cluj, in care au fost implicate 11 persoane, trei dintre elevi au gasit puterea si s-au prezentat la Olimpiada Nationala de Biologie.

Dacă Teodora a fost mai fericită, încă mai sunt elevi cu nevoi de recuperare. Vineri, în cadrul Swimathonului de la Bazinul de Inot, una din cauzele pentru care se va înota, va fi pentru o altă elevă implicată în accident.

Când a urcat în autocar, era fericită. Era sigură că după munca depusă, se va întoarce acasă cu un premiu. Soarta a făcut ca Melinda să nu mai ajungă la olimpiada națională de biologie, ci pe un pat din spital, în comă. Accidentul a transformat-o din participantă la o olimpiadă școlară, în participantă la olimpiada vietii! Dar Melinda este o invingatoare! A învins singură orele petrecute printre fiarele ce i-au luat “normalitatea”, dar și zilele de comă. Acum are nevoie să îi fim alături. Acum e rândul nostru să îi arătăm că nu este singură pe drumul spre recuperare. Singura șansă la o viată “ca înainte” este transferul la o clinică de recuperare neurologică din străinătate! Se va înota pentru ca Melinda să poată avea acces la recuperare, cât mai mult timp.

Jurnal de Bacau felicită toți premianții, le urează succes si multă sănătate pentru a depăși toate obstacolele rămase! Vă ținem pumnii în toate examenele vieții!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here