Într-un spațiu neconvențional al unei clinici private din Bacău, elevul  și tânărul artist Nicolae Pântea și-a expus lumea interioară cu ajutorul picturilor pe care le realizează de ceva timp.

Nicolae Pântea, un copil de doar zece ani şi jumătate, împreună cu profesoara lui, artista plastică Livia Creţu, au reușit să transpună în culori o lume de basm. Expoziţia intitulată sugestiv „Copilăria în culori şi forme” cuprinde 30 de tablouri.

Așa cum a apreciat și criticul de artă, Iulian Bucur, primul limbaj al oamenilor a fost desenul. ”Impreună cu lucrările aici de față, formăm aproape un tot, ochii noștri se întretaie, și se bucură privirile noastre, ochiul trimite o rază spre lucru, spre obiect, spre tablou, ajunge raza pe obiect, gustă de acolo toate care sunt, iar apoi raza se întoarce, și spune ochiului ce a găsit acolo, Asa că este o zi frumoasă, astăzi, pentru ca ne putem vedea și putem sa ”gustăm” și tablourile lui Nicolae. Lumea noastră poate sa devina a buna daca îi lăsam pe copii sa ne arate ce pot.”

”Fiecare din lucrarile lui este exprimarea clara a lumii in care trăiește – o îmbinare intre talent si imaginație, o dovada a ceea ce înțelege și simte, o exprimare copleșitoare a peisajului in care scena lumii e dominata de animale. Aici, acuarela diafană, ușoară, flexibilă este folosită cu dibăcia unui matur.

Exerciții de migală și tandrețe plastică, vorbesc despre un firesc pe care greu le găsim la un copil. Nicolae se dezvăluie în acest fel trecând prin toate treptele de devenire a unui artist…..

Iată un copil care merită toată atenția. Viziunile lui Nicolae despre tot ce ne înconjoară sunt cu adevărat spectaculoase și denotă o maturitate nebănuită”, a declarat Livia- Amalia Crețu, artist plastic.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here