Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

– cei care nu se vor conforma vor fi impozitați cu…500 %

La mai puțin de un an de la stabilirea de către Consiliul Local din Moinești supraimpozitarea clădirilor și terenurilor neîngrijite, se văd și primele inițiative ale proprietarilor. „Mai mulți proprietari de astfel de clădiri au înțeles care sunt riscurile nerespectării acestor reglementări, dar mai ales au înțeles faptul că un aspect arhitectural unitar și estetic al zonei urbane în care trăim nu reprezintă doar o constrângere legislativă, ci o componentă importantă a calității vieții din comunitatea noastră”, au transmis reprezentanții Primăriei Moinești.
Potrivit HCL nr. 210 /2018, impozitele pe clădiri și terenuri se vor majora cu 500% începând cu al doilea an în care moineștenii care nu-și îngrijesc proprietățile. Normativul consideră clădire neîngrijită imobilul care prezintă degradări cu stare tehnică necorespunzătoare. Excepție fac acele clădiri neîngrijite pentru care proprietarii deţin o Autorizaţie de Construire valabilă, în vederea construirii/renovării/demolării, şi, în plus, au notificat Inspectoratul Judeţean în Construcţii şi Primăria, în privința începerii lucrărilor.
De altfel, pentru identificarea clădirilor neîngrijite, angajaţii primăriei fac verificări în teren, întocmind, acolo unde este cazul, note tehnice de constatare a stării reale a clădirilor. Ulterior, proprietarul va fi somat să efectueze lucrările de întreţinere în termen de 6 luni şi să menţină, în continuare, clădirea în stare de îngrijire. În caz contrar, acesta va fi impozitat cu 500 % mai mult decât înainte.
În privința terenurilor, sunt considerate neîngrijite suprafețele care „deşi se află într-un cartier construit şi locuit, nu este ocupat de clădiri şi, de obicei, este neîngrădit, pe care nu s-au efectuat lucrări de prelucrare a solului, nu a fost cultivat sau amenajat peisagistic sau pe care sunt abandonate deşeuri (din construcţii, vegetale, gunoaie,orice tip de depozite necontrolate, etc)”.
Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here