Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Un pui de căprioară a fost găsit, vineri, de niște localnici, în zona luncii Bistriței din dreptul comunei Gârleni.

Căpriorul a fost predat, inițial, angajaților de la centrala Hidroelectrica Gârleni, care, înțelegând situația, au apelat la ajutorul militarilor de la ISU.

 

 

În final, animăluțul a ajuns pe mâna celor de la Centrul Regional de Ecologie, care l-au transferat la specialiștii de la Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) Focșani.

Din fericire, puiul este în stare bună, necesitând hrănire și îngrijire, iar când starea lui va fi perfectă, va fi eliberat în natură.

 

 

 

Evenimentul a fost înregistrat în contextul ploilor căzute, în ultima vreme, deasupra întregului județ care, practic, au măturat tot ce a găsit în cale. În aceste condiții, în care animalele sălbatice caută să se ferească de puhoaie, specialiștii de la CRE le recomandă tuturor băcăuanilor să nu prindă puii din natură.

 

 

 

„Acolo trăiesc ei. Probabil, părinții sunt în apropiere și, chiar dacă sunt singuri, nu înseamnă că sunt pierduți. (…) Interveniți doar în situații deosebite, dacă sunt răniți sau în caz de pericol iminent”, au transmis reprezentanții Centrului Regional de Ecologie Bacău. În astfel de situații, puteți folosi numărul de telefon 0748695963, apelabil non-stop.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here