Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Ploile au ținut cu băcăuanii de data asta și nu le-au mai încurcat planurile de weekend.

Prin urmare, activitățile programate în aceste zile libere s-au desfășurat…ca la carte, inclusiv anunațata demostrație de haltere.

Zeci de amatori de sport sau simpli admiratori au urmărit prestația sportivă a legitimaților de la SCM Haltere Bacău, medaliați la competițiile naționale și internaționale.

Greutăți după greutăți erau atașate de bara metalică, și ridicate cu totul de admirabilii sportivi, spre deliciul asistenței care aplauda furtunos aproape la fiecare reușită a acestora. Tineri, cu trupurile din greu clădite, dar mai ales cu fețele mereu luminate de zâmbete, sportivii băcăuani au dovedit, dacă mai ara nevoie, că sportul nu trebuie să lipsească din viața nimănui.

 

Printre halterofili, o mogâldeață, cu fața îmbujorată de efort, se lupta și ea cu greutățile, sub atenta supraveghere a antrenorului, ridicând și coborând la nesfârșit bara metalică. Am aflat că fetița halterofilă avea doar…8 ani și…puțin sub 20 de kilograme. Și asta în vreme ce greutatea pe care o tot manevra sus-jos cântărea la rându-i vreo 12 kilograme.

 

„Vă dați seama că vine la noi, la sală, doar de o jumătate de an. E ambițioasă. Din păcate, tot mai puțini copii se îndreaptă astăzi spre sport. Și asta din cauza părinților care le cumpără tot felul de gadget-uri și normal că un copil va prefera să stea pe telefon, decât să facă sport”, spune George Călin, antrenor de haltere la CSM Bacău.

Cei mai fascinați au fost, desigur, copiii, dar și adolescentele și tinerele care trăgeu ocheade către sportivi, chicotind, firește, la fiecare demonstrație a acestora.

 

 

 

Din când în când, câte un adult se alătura sportivilor, încercând să ridice bara metalică la care, eventual, atașase două greutăți. Spre deosebire de halterofilii de performanță care au ridicat greutăți de până la 180 de kilograme,la stilul aruncat, și vreo 140, la stilul smuls. Cei mai curajoși, s-au înhămat la greutatea „supremă” de…280 kg.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here