Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

În perioada 7-9 iunie 2019 a avut loc cea de-a V-a ediție a Forumului Zonal de Arhitectură și Urbanism „Moldova Reper 2030”, organizată de Filiala Bacău – Neamț a Ordinului Arhitecților din România și Uniunea Arhitecților din România Filiala Bacău – Neamț.

Tema acestei ediții a fost legată de Festivalul „Theaterstock” eveniment cultural de anvergură, desfășurat la Bacău, timp de 16 zile, în luna august 2015. Manifestarea neconvențională a avut loc nu numai în instituțiile publice de spectacol, dar a utilizat și întregul potențial urban, dând astfel naștere la necesitatea dezbaterilor asupra valențelor spațiului public. Forumul a avut trei sesiuni, conferențiate de arhitecți din România, Republica Moldova și Cernăuți, dar și de invitați din administrația publică și oameni de cultură.

Sesiunea I   „Spatiul public: purtător al valorilor sociale, culturale locale și civile ale comunității. Proprietate, utilitate simbolistică”, a avut loc la Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău și a utilizat limbajul teatral, scena fiind amenajată ca un spațiu public (scenografie, ambianță sonoră).

Sesiunea a II-a    „Spațiul public: factor de atractivitate și responsabilitatea administrației. Criza spațiilor publice, viziuni de perspectivă”. Au fost dezbateri cu privire la fenomenul acaparării private, a Statului sau a persoanelor fizice, după anul 1989 a spațiilor publice în România, fenomen care a declanșat criza acestor spații. Discuțiile s-au axat pe nuanța relațiilor dintre spațiul public, cel privat și spațiile intermediare.

Sesiunea a III-a  : „Spațiul public: valoarea comunității și responsabilitatea administrației. Spații publice noi, reabilitate sau câștigate” iar discuțiile au avut la bază prezentarea unor studii de caz, respectiv: „Botoșani – un târg medieval la confluența a trei imperii” și „Reconstrucția pieței centrale din Illintsi (Ucraina) – o nouă calitate a spațiului”. La finalul sesiunii participanții  au fost  la „Dialogul Artelor”, un spectacol de muzică și poezie în regia și scenografia lui Val Mănescu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here