Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii cunoscutului brand Dedeman, sunt la un pas de preluarea efectivă a fostei fabrici de hârtie Letea. Asta după ce creditorii fabricii au acceptat oferta Dedeman „Dedeman a depus o ofertă care a fost acceptată de creditori. Oferta a fost depusă mai demult, a fost înbunătățită. Este singura ofertă care a fost depusă de către cineva până acum”, declara, în urmă cu o lună, Florin Dragomir, reprezentantul Sierra Quadrant, lichidatorul fabricii Letea.

Până la sfârșitul lunii în curs este termenul de supraofertare, timp în care este greu de crezut că ar mai putea apărea vreun investitor care să ofere un preț mai mare (cu 10 la sută) față de cel depus de frații Pavăl, de 3.160.000 euro. În acest preț, Dedeman cumpără ultimele clădiri ale fabricii Letea, terenuri (circa 342.449 mp) și mașini, inclusiv celebra Mașină 11 de fabricat hârtie de ziar. În locul fabricii, lichidatorul a propus înființarea unui hub de business, idee care este posibil să fie preluată de viitorii proprietari.

Fabrica Letea a fost construită în urmă cu peste 140 de ani, pe 11 decembrie 1878, imediat după câștigarea independenței României. A fost naționalizată în 1945, puternic retehnologizată de comuniști, iar din 2003, a ajuns în proprietatea lui Dumitru Sechelariu. Din păcate, în 2011, fabrica a intrat în faliment. În vremurile bune, fabrica producea peste 200 de sortimente de hârtie (igienică, pentru ţigarete, cu filigran etc) şi cartoane, inclusiv hârtie de ziar, care îndestula necesarul intern şi o mare parte din exportul din Europa, Orientul Mijlociu şi ţări din Asia.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here