Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Bucuria venirii vacanței mari este de nedescris, în aceste zile, pentru școlari, părinți și cadre didactice deopotrivă. Acolo unde, însă, venirea vacanței mari înseamnă și terminarea clasei a IV-a, a VIII-a sau a XII-a bucuria e, parcă, mai aparte, împletită fiind și cu emoție, nostalgie și puțin regret pentru ce a fost, dar și neliniște și curiozitate față de ce va urma.

Aceste sentimente s-au simțit din plin, la finele săptămânii trecute, și în cadrul cursului festiv de absolvire a primilor ani de școală ai elevilor clasei a IV-a B, de la Școala ”Al. I. Cuza” din Bacău.

Evenimentul s-a petrecut la Centrul de Afaceri și Expoziții in Bacău, într-o atmosferă ”bântuită”, așadar, nu atât de bucuria că a venit vacanța mare, cât de emoția și regretul școlăreilor și ale ”Doamnei” –  cum o strigă copiii, înv. Felicia Grigore, care, oficial, și-au spus ”La revedere!”. Părinții, desigur, n-au fost mai puțin copleșiți.

Unul câte unul, pe scenă, copiii au ținut să spună câteva cuvinte despre tot ce au însemnat primii ani de școală, ținând discursuri de câteva minute fiecare, prin care au caracterizat, în felul lor, cu sinceritate, ceea ce s-a întâmplat. Și-au amintit, așadar, de primul contact cu ”Doamna”, de cum aceasta i-a primit, i-a îmbrățișat cu dragoste și i-a pus oficial pe drumul cunoașterii. De parcursul urmat, de prieteniile închegate, fără a omite și momentele mai puțin plăcute, dar care, au înțeles ei, trebuie asumate pentru că fac parte din drumul spre cunoașterea de sine.

Părinții n-au lipsit nici ei din discursul copiilor, școlarii ținând să le mulțumească pentru tot sprijinul acordat: ”Mămicilor pentru că nu au uitat aproape niciodată să ne pună pachețele și tăticilor pentru recompensele pentru calificativele bune, părinților nostri care au fost alături de noi și fără de care nu am fi reușit să ne trezim diminețile ca să ajungem la timp la ore”, a spus una dintre absolventele clasei a IV-a B de la Școala ”Al. I. Cuza” din Bacău.

Sub impactul cuvintelor pline de emoție, apoi, și ale ”Doamnei”, înv. Felicia Grigore, cursul festiv s-a încheiat prin premierea copiilor, a părinților, o uriașă îmbrățișare, o sesiune foto, un suc, o apă și o prăjitură…

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here