Absolvenții unei forme de învățământ promoția 2019 pot beneficia de servicii gratuite de consiliere, dar și de sprijin financiar precum indemnizație de șomaj sau, în caz de angajare imediată, de prime de inserție ori de mobilitate în condițiile legii.

Pentru aceasta însă, spun reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM)Bacău, este obligatoriu ca tinerii să se înscrie în evidențele instituției în termen de 60 de zile de la data absolvirii formei de învățământ,  în baza unei adeverințe eliberate de unitatea de învățământ și nu obligatoriu a diplomei de absolvire.

Înscrierile în evidențe se pot face, în Bacău, la sediul AJOFM sau la agențiile locale ale instituției din Onești, Moinești, Comănești, Târgu Ocna, Buhuși, Podu Turcului și Răcăciuni.

Potrivit legii, spun reprezentanții instituției, tinerii pot beneficia, printre altele, de indemnizația de șomaj. Aceasta  se acordă tinerilor absolventi ai diverselor forme de învăţământ pe o perioadă de 6 luni. Cuantumul reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data stabilirii indemnizației.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here