S-au publicat primele rezultate, înainte de contestații, la Evaluarea Națională. Acestea au fost afișate marți, 25 iunie, pe site-ul Ministerului Educației Naționale. Din județul Bacău, 13 candidați au obținut media 10.

Doi dintre absolvenții clasei a opta care au obținut 10 la Evaluare provin de la Colegiul Național ”Ferdinand I” din Bacău, doi de la Scoala ”Al I Cuza”, câte unul de la Colegiul Național ”Gh. Vrănceanu”, Colegiul Național de Artă ”George Apostu” și Scoala Gimnaziala ”Nicolae Iorga” din Bacău, iar trei sunt elevi oneșteni, doi de la Colegiul ”Dimitire Cantemir” și unul de la Scoala ”George Călinescu”. O altă medie de 10 curat s-a obținut la Scoala Gimnaziala Tg Ocna și încă două, la Moinești, la Școlile Gimnaziale ”George Enescu” și ”Ștefan Luchian”.

Evaluarea Națională s-a desfășurat săptămâna trecută, în județul Bacău fiind înscriși 5 299 candidați. Dintre aceștia, 4837 s-au prezentat la proba de limba și literatura română și 4816 la matematică.

Potrivit calendarului de examen stabilit la nivel național, rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate sâmbătă, 29 iunie. Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here