În perioada 01-15 iulie a.c., în Parohia Șerbănești are loc cea de-a patra ediție a activităților de tip școala de vara în cadrul Centrului Educațional Didascalos.

Preoţii parohiei coordonează activitățile acestui proiect pentru copiii fără prea multe posibilități materiale sau din centre speciale din Bacău, pentru a le oferi, pe lângă o masă caldă, și un program de activități educative, în care sunt implicați voluntari dar și reprezentanți ai instituțiilor publice.

Polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, alături de colegii lor de la Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier și Serviciul pentru Acțiuni Speciale au fost prezenți în mijlocul copiilor, purtând discuții despre cum să fie mereu în siguranță și despre cum să nu fie implicați în diverse infracțiuni.

Poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au prezentat echipamentele speciale pe care aceștia le deţin şi le folosesc în acţiuni şi modalitatea de funcţionare. Specialişti din cadrul Serviciului Criminalistic au prezentat copiilor laboratorul criminalistic, trusele necesare prelevării mijloacelor materiale de probă şi modul în care persoanele sunt amprentate sau se culeg amprentele de la fața locului.

Activitățile se desfăşoară în incinta Parohiei Șerbănești, la Grădinița cu program normal nr. 7, Școala Nicu Enea precum și la Colegiul Tehnologic Petru Rareș.

În cadrul acestui proiect, parohia băcăuană se adresează și unor copii cu nevoi speciale de la Centrul de servicii sociale Ghiocelul din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și de la centrul rezidențial Casa Mea.

În program sunt implicați un număr de 170 de copii și 70 de voluntari, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, împărţiţi în șase grupe de vârstă. Aici, fiecare grupă desfășoară activități specifice vârstei. În prima parte a zilei se începe cu rugăciunea de dimineață, urmată de cateheza zilei, apoi se merge la lucrul pe ateliere.

În a doua parte a fiecărei zile sunt organizate activități recreative, jocuri de cunoaștere, activități sportive, culturale și deprindere etc. Pe parcursul perioadei copiii vor învăța poezii, cântece și rugăciuni, și vor vizita obiective culturale și de referință. În intervalul orar 12.00 – 13.00 se servește masa, asigurată în mod gratuit, în incinta sălii praznicale din complexul parohial Sfânta Treime.

Poliţiştii Serviciului Rutier, în afară de mesajele cu caracter preventiv (traversarea corectă şi respectarea semnelor de circulaţie, unde, cum şi de la ce vârstă pot merge cu bicicleta, semnificaţia indicatoarelor rutiere), au prezentat aparatul radar şi etilotestul, copiii având posibilitatea să vadă cum sunt acestea folosite în munca de poliție. Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, sprijiniți de poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 2 Bacău au prezentat elevilor materiale video cu caracter preventiv, având ca teme prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, siguranţa pe internet, traficul de persoane, măsuri de prevenire a înșelăciunilor și furturilor.

Alături de polițiști s-au aflat și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Bacău care au prezentat echipamente speciale pe care aceştia le deţin, echipamente SMURD, de prim ajutor, sau de intervenție la incendii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here