De mâine, vor fi reintroduse restricțiile de circulație pe podul de la intrarea în Onești. Măsura vine în contextul în care, săptămâna trecută, s-a creat un blocaj în traficul de pe principala cale de acces în municipiul de pe Trotuș. Despre aceasta am relatat aici blocaj pod

Astfel, azi, administrația municipiului a convocat o întâlnire de urgență cu reprezentanții instituțiilor implicate în problematica podului de la Onești, respectiv Serviciul Rutier din cadrul IPJ Bacău, precum și cel din cadrul Poliției Municipiului Onești, Secția de Drumuri Naționale Bacău, firma care prestează lucrările la pod – Confer Group SRL – și Administrația Națională a Apelor Române. „În cadrul întâlnirii, am supus dezbaterii şi soluția promovată în mediul online de a amplasa un pod militar în apropierea podului de peste râul Trotuș. Specialiștii au stabilit că propunerea nu este fezabilă din punct de vedere tehnic, malurile abrupte și înalte, debitul de apă al râului Trotuș ridicat în perioadele cu un nivel crescut de precipitații fiind principalii factori care afectează amplasarea unui pod de pontoane în zona respectivă”, a transmis Nicolae Gnatiuc, primarul din Onești.


În aceste condiții, s-a decis ca lucrările să fie presemnalizate la limitele de intrare în județul Bacău prin indicatoare rutiere și panouri avertizoare. Acestea vor prezenta inclusiv rutele ocolitoare disponibile. „În acest fel, participanții la trafic vor fi informați corect și din timp cu privire la restricțiile și regulile rutiere instituite până la finalizarea lucrărilor de consolidare și modernizare a podului”, a mai spus primarul Gnatiuc.

Rutele ocolitoare recomandate sunt
• DN 11: Brașov – Chichiș; DN 12: Chichiș – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc; DN 12A: Miercurea Ciuc – Comănești; DN 2G: Comănești – Moinești – Bacău;
• DN 11: Brașov – Târgu Secuiesc – Onești; DN 11A: Onești – Adjud; DN 2: Adjud – Bacău;
• DN 11: Brașov – Târgu Secuiesc – Poiana Sărată – Oituz; DJ 116: Oituz – Târgu Ocnă; DN 12A: Târgu Ocna – Onești; DN 11: Onești – Bacău.
Pentru traficul local, relația Calea Mărășești (DN 11) – Calea Bacăului (DN 11), utilizatorii vehiculelor cu masă mai mare de 7,5 tone, pot folosi următorul traseu alternativ: DN 11: Onești (Calea Mărășești) – Oituz; DJ 116: Oituz – Târgu Ocnă; DN 12A: Târgu Ocna – Onești (Calea Slănicului); DN 11: Onești (Calea Bacăului), lungimea traseului fiind de circa 38 de kilometri.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here