– primăria taie din fondurile alocate concertelor de ziua moineștenilor

Bugetul primăriei Moinești pare a se fi subțiat considerabil în ultima vreme. Cel puțin așa lasă să se înțeleagă primarul Valentin Vieru într-un mesaj transmis recent în spațiul public.

„Anul 2019 reprezintă un moment deosebit din punct de vedere investițional pentru municipiul nostru. Este o perioadă în care rezultatele muncii din anii 2017 și 2018 încep să se vadă. Concret, majoritatea proiectelor pregătite în anii precedenți au primit finanțare, iar pentru o parte dintre acestea, au început deja și lucrările de construcție. Cu toate acestea, demararea proiectelor reprezintă doar o primă etapă din drumul pe care îl parcurgem către dezvoltarea municipiului nostru. Un element esențial al acestui drum îl reprezintă suportul financiar (cofinanțarea) pe care trebuie să o asigure bugetul local la aceste proiecte. În acest context, considerăm că este oportună o revizuire și optimizare a cheltuielilor din bugetul local”, spune primarul din Moinești.

Prin urmare, una dintre activitățile care va suferi cel mai mult sub aspectul finanțării va fi sărbătoarea anuală a moineștenilor – Zilele municipiului Moinești. „Primăria și Consiliul Local al municipiului Moinești intenționează ca, anul acesta, evenimentul «Zilele municipiului Moinesti» să fie redimensionat, astfel încât cheltuielile să fie diminuate considerabil, iar suma economisită în acest fel să fie direcționată către intervenții în infrastructură”, a precizat primarul Vieru.

Așadar, mult-așteptatul eveniment dedicat moineștenilor va include doar activități culturale și sportive, cum ar fi tabăra de pictură și sculptură, concursurile de baschet, tenis și șah, spectacolul de pe scena Parcului Băi etc.

Norocoși vor fi moineștenii mai în vârstă care au împlinit 50 și 60 de ani căsătorie.

Acestora, primăria le va mai oferi premiile în bani, acordate și în anii precedenți.

În schimb, nu vor mai fi invitate să concerteze trupele și artiștii cunoscuți de pe la noi, segment care, potrivit primarului, presupunea cele mai mari cheltuieli. Nu se știe dacă vor mai fi lansate obișnuitele focuri de artificii. Însă, muzica nu va lipsi în totalitate, la evenimentul anual fiind păstrat în program Festivalul „Moineșteaca”.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here