Băcăuanii au venit la Biserica militară ”Sfântul Gheorghe şi Eroii Neamului” în număr mare pentru a cinsti icoana Maicii Domnului Prodromița, a cărei copie a fost adusă de la Schitul Românesc „Prodromu” din Sfântul Munte Athos. Această icoană este printre puținele din lumea ortodoxă nefăcută de mâna omenească, adică pictată, zugrăvită în chip minunat.

Cu binecuvântarea părintelui Ioachim, arhiepiscopul Romanului si Bacăului, cu începere de la ora 21, privegherea a început cu : Ceasul 9, Vecernia si Litia ,Utrenia Miezonoptica, Ceasurile 1, 3 şi 6, și s-a încheiat cu Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie.

Alături de părintele paroh, Lucian Butnaru, au fost prezenți părintele Pimen Costea, vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, părintele Serafim Huzdup, consilier eparhial, părintele Constantin Busuioc, protopop de Bacău, care, împreună cu un sobor de 15 preoţi au oficiat slujba de priveghere în cinstea Maicii Domnului.

O bucurie a mai fost și venirea unui cor de maici de la Mănăstirea ”Tisa Silvestri”, la orele 12 noaptea, care au adus slavă și alinare celor prezenți, cu vocile lor duioase, care se completau cu cele ale arhidiaconilor si diaconilor de la strană.

La finalul rugăciunilor, comitetul organizatoric a pregătit o agapă frățească, în semn de mulțumire pentru osteneala depusă, după rânduiala athonită. Mesele pline de alimente, au fost așezate sub corturi militare, iar credincioșii care au rezistat până după orele 3 dimineața, s-au bucurat ca într-o mare familie.

Biserica ”Sf. Gheorghe și Eroii Neamului” se află pe Str. Constanței Nr.1, cartierul CFR, in apropierea pasajului subteran.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here