Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

– sunt vizați doar cei cei care au instalat aplicația RO – ALERT

Începând de mâine, băcăuanii care și-au instalat pe telefoane aplicația RO – ALERT vor primi mesaje de avertizare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență a Județului Bacău.

De reținut, însă, că acestea nu sunt reale, fiind trimise de ISUJ Bacău în scopul testării aplicației de avertizare în caz de urgențe.

 

De altfel, pentru a se evita orice confuzie, mesajele vor conține textul următor: „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”. Despre testare, Jurnal de Bacău a consemnat aici , urmând ca, acum, să detaliem calendarul exercițiilor de testare, la nivelul întregului județ.
Prin urmare, joi, 18 iulie, în intervalul orar 10,00 – 12,00, mesajele test vor fi primite de locuitorii din Onești, urmând ca vineri, 19 iulie, în același interval orar, mesajele de avertizare să ajungă la cei din localitățile situate la limita de judeţ, respectiv Ghimeș-Făget, Palanca şi Agăș.
Pe 22 iulie, tot între orele 10,00 și 12,00, ISUJ Bacău va transmite mesaje de avertizare către abonații din Gârleni, Hemeiuș, Blăgești, Mărgineni, Măgura, Strugari, Scorțeni, Sănduleni, Berești-Tazlău, Pârjol, Solonț, Ardeoani, Măgirești, Moinești, Poduri, Comănești, Berzunți, Nicolae Bălcescu, Faraoani și Livezi.
Ziua de marți, 23 iulie, este rezervată localităților Poduri, Comănești, Dărmănești, Răcăciuni, Helegiu, Gura Văii, Strugari, Măgura, Mărgineni, Pârjol, Solonț și Ardeoani.

 

Urmează data de miercuri, 24 iulie, când mesajele de avertizare vor ajunge în toate localitățile aflate la limita judeţului. „Ulterior, tot în intervalul orar 09,00 – 12,00, se va transmite un mesaj către toate UAT-urile aflate într-un cerc cu raza de 5 km şi centrul poziţionat astfel încât cercul să nu se intersecteze cu aria în care s-a transmis mesajul anterior de avertizare”, au precizat reprezentanții ISUJ Bacău.
În fine, în data de 25 iulie, IGSU va transmite către întreg teritoriul naţional, în intervalul orar 10.00-12.00, un mesaj de avertizare, iar pe 26 iulie, între 09,00 și 12,00, locuitorii din tot județul vor primi aceste mesaje test.
Pe 29 iulie, în intervalul orar 10,00 – 12,00, IGSU va transmite un mesaj de avertizare către toate UAT-urile conţinute în geometria formată prin unirea punctelor aflate la intersecţia Bacău, Covasna şi Vrancea, precum și Harghita, Neamț și Bacău. „Ulterior, în acelaşi interval de timp, IGSU va transmite un mesaj, către următoarele UAT-uri din judeţul Bacău: Filipești, Berești-Bistrița, Săucești, Dămienești, Roșiori, Lipova, Odobești, Negri, Prăjești, Buhoci, Ungureni, Filipeni, Izvorul Beheciului, Colonești, Plopana”, au completat reprezentanții ISUJ Bacău.

 

Ultima zi de testare este data de 30 iulie, când ISUJ Bacău va transmite mesaje de avertizare în intervalul 10.00-12.00, către toate UAT-urile din judeţ.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here