De câteva zile, prin curtea Spitalului Județean de Urgență Bacău, peste tot locul, conducerea unității a dispus amplasarea de…capcane pentru stârpirea șobolanilor.

Măsura intervine în contextul în care, se știe, marea majoritate a clădirilor au o vechime considerabilă și, mai ales subsolurile lor pot fi un mediu proprice dăunătorilor.

Sunt niște cutii inscripționate, de culoare verde, pe care sunt lipite etichete cu atenționări că acele obiecte conțin substanțe toxice folosite împotriva șobolanilor.

„Noi ne luăm măsurile astea de prevenție. Nu am identificat surse sigure, însă, periodic, facem deratizare și exterioară. Până acum, nu au apărut cutiile astea pentru că nu știam de existența acestor soluții, făceam doar prin pulverizare. Nu sunt puse de mult timp, dar producătorul a garantat că au eficiență”, ne-a declarat Adrian Popa, mangerul Spitalului Județean Bacău.

Pe etichetele de pe capcane se oferă chiar soluție pentru situațiile în care, accidental, cineva vine în contact cu aceste substanțe: vitamina K.

Interesant de menționat și faptul că producătorul este o firmă din Bacău.

 

Capcanele sunt amplasate, în mare parte, la marginea clădirilor unde se cunoaște că ar exista dăunătoarele rozătoare.

Dacă nu ești atent, așa cum am observat că se întâmplă cu mulți dintre cei care își viziează rudele din spital, te așezi chiar lângă aceste cutii.

Unii chiar și-au lăsat bagajele în apropierea capcanelor sau chiar lipite de ele.

 

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here