A doua persoană care a decedat în urma accidentului produs miercuri, 7 august, în zona localității Cleja era slujitor al Domnului.

Informația a fost dată de Eparhia Romanului și Bacăului.

 

 

Dintr-un mesaj semnat de însuși Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, aflăm că victima era preotul Marius Gabriel Bărăscu, de 35 de ani, care slujea la Parohia Parava, Protopopiatul Sascut. „Am aflat cu nespusă durere despre plecarea timpurie din lumea acesta, în urma unui grav accident rutier, a unuia dintre tinerii preoți destoinici ai Eparhiei Romanului și Bacăului, în data de 07 august 2019. Moartea fulgerătoare a preotului Bărăscu Marius Gabriel de la Parohia Parava, Protopopiatul Sascut, a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și a celor patru copii ai săi, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit timp de cinci ani”, începe mesajul ÎP Ioachim.

Mai departe, aflăm că părintele Bărăscu s-a implicat, în timpul vieții, „în numeroase activități pastoral-duhovnicești și social-filantropice”, fiind mereu aproape de tineri și copii în diversele proiecte educaționale. „După cinci de ani de pastorație în mijlocul credincioșilor din Parohia Parava, părintele Marius Gabriel Bărăscu a fost chemat de Dumnezeu în Biserica Triumfătoare, unde avem speranța că va fi așezat în soborul preoților din ierarhia cerească pentru a sluji Liturghia sub protia Arhiereului Cel veșnic, Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, se mai arată în mesajul Arhiepiscopului Romanului și Bacăului.

Aceeași sursă indică faptul că pr. Marius-Gabriel Bărăscu s-a născut la 8 august 1984, în orașul Iași, unde a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal „Sf. Vasile cel Mare” și ale Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” .

Era căsătorit, avea patru copii (3 fete și un băiat) și a slujit, inițial, ca protopsalt, la Catedrala arhiepiscopală din Roman, și, ca pedagog, la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” (2012-2013).

În 20 mai 2012, a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei arhiepiscopale, iar în anul 2015, ca preot, la Parohia Parava.

Reamintim că, miercuri, 7 august, în dreptul localității Cleja, pe DN 2, a fost înregistrat un cumplit accident de circulație, în urma căruia două persoane au decedat.

Dumnezeu să-i odihnească în pace, în Împărăția Sa cea veșnică!

 

Florentin Radu

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here