Nervii și frustrările șoferilor s-au mutat la Onești, unde, zi de zi (chiar și în perioada zilelor de weekend), accesul în și dinspre oraș este extrem de încetinit.

Situația este generată de lucrările care se fac pentru reabilitarea podului peste Trotuș de la intrarea în municipiu.

 

Pentru a intra în Onești, ești nevoit să aștepți chiar și o oră, coloana de mașini formată ajungând, uneori, în zona fostului lac Belci sau chiar mai departe.

Practic, un drum Bacău – Onești, pe care îl faci în circa 50 de minute sau chiar mai puțin, echivalează cu…așteptatul în coloană.

Unii șoferi care nu vor să ajungă în oraș, ci se îndreaptă spre Tg. Ocna, nu mai au răbdare și comit tot soiul de contravenții, depășind coloana de mașini chiar și peste linia continuă.

Și asta, evident, spre disperarea celor de pe contrasens cărora nu le rămâne decât să-i „flashuiască” nervos. Mai mult, sunt momente când șoferii staționează zeci de minute chiar și pe șinele de cale ferată de la intrarea în Onești.

La fel au de suportat și cei care vor să iasă din oraș, busculada de pe Calea Mărășești fiind accentuată de prezența mașinilor de tonaj care se îngrămădesc în coloană.

Și asta deși autoritățile locale le-au recomandat trasee care să ocolească accesul peste pod.

 

Și aici, șoferii grăbiți care nu sunt interesați să iasă din Onești, ci vor doar să ajungă la firmele din proximitatea podului, o iau direct…pe trotuar.

În plus, o eventuală intervenție a pompierilor din cadrul Detașamentului amplasat aproape de zona podului ar fi serios întârziată, întrucât sunt momente când întreaga arteră este full ochi, pe ambele sensuri, de mașini.

În aceste condiții, tot mai mulți dintre localnici, dar și cei sunt doar pasageri prin oraș, solicită tot mai insistent prezența polițiștilor în zonă. De fapt, lipsa vreunui echipaj de poliție este reclamată de localnici în tot orașul, angajații Ministerului de Interne fiind, practic, invizibili.

Și ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, prin toată nebunia de pe străzile din oraș circulau și mulți căruțași cu atelajele pline de produse cumpărate din târgul țărănesc organizat, la ieșirea din Onești, în fiecare zi de sâmbătă.

 

 

Prin plasa pusă peste separatoarele de pe pod se zărește o mână de muncitori care lucrează pe șantierul de acolo.  Un braț de automacara este singurul utilaj care se poate observa cu claritate în timp ce treci peste pod. Or, tot acest neajuns va mai trebui suportat cel puțin un an cât au anunțat autoritățile că va dura execuția lucrărilor la pod.

Așadar, dacă aveți de gând să vă trasați traseul prin Onești, nimerit ar fi să alegeți altă variantă. Căci, pe la Onești, nu se trece!

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here