Timp de o săptămână, voluntarii Crucii Roșii Bacău s-au instruit în tabăra din Comănești dedicată lor pentru a putea interveni în situații de dezastre.

La acțiune, au participat 80 de voluntari proveniți din 15 filiale și subfiliale ale Crucii Roșii Române, dar și de la Crucea Roșie Italiană, Comitatul Moncalieri.

Participanții au luat lecții de în domeniile managementului situațiilor de urgență, intervenție, logistică, triaj, primul ajutor, precum și organizarea taberelor de sinistrați. „Profesori” le-au fost militarii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău, care le-au făcut o serie de demonstrații practice cu echipamentul de care dispun, oferind diverse informații utile participanților.

„În plus, voluntarii au fost puși în fața provocării de a-și pregăti singuri masa, de a face față unei alunecări de teren, iar, cu sprijinul «Cercetașilor României», au învățat cum să se descurce când nu au apă potabilă, adăpost, hrană și semnal”, au precizat reprezentanții Filialei Bacău a Crucii Roșii.

La rândul lor, reprezentanții SALVAMONT Vatra Dornei le-au predat participanților despre cum se acordă primul ajutor pe traseele montane, lucrând, „pe viu”, în echipă, la salvarea a două ,,victime” dintr-o alunecare de teren.

 

 

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here