Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Aproape jumătate de milion de lei. La atât se ridică totalul amenzilor primite într-o singură lună de angajatorii din tot județul.

Astfel, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău, luna trecută au fost călcați de inspectorii instituției de control nu mai puțin de 240 angajatori din tot județ.

Mai exact, pe linia relaţii de muncă, au fost luați la întrebări 129 de angajatori, 10 dintre ei neștiind cum să „scoată cămașa”.

Practic, patronii acestor firme nu au putut justifica prezența celor 18 persoane care prestau diverse munci în cadrul acestor societăți.

Prin urmare, pentru că nu aveau încheiate contracte de muncă, cei zece angajatori s-au ales cu amenzi totale de…340.000 lei.

Tot în domeniul relaţiilor de muncă, au mai fost aplicate sancţiuni și pentru că angajatorii nu le plăteau salariaților orele suplimentare prestate la locul de muncă și nici sporurile pentru orele efectuate pe timp de noapte.

 

Din păcate, și în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost găsite nereguli la o parte din cei 111 agenţi economici controlaţi.

Acestora, inspectorii de muncă le-au dat amenzi de 44.000 de lei.

 

Sancțiunile au fost aplicate întrucât unora dintre angajatori nici măcar nu le-a păsat de controlul realizat cu o lună în urmă, și nu au luat nicio măsură pentru a intra în legalitate. În plus, unii angajați ai firmelor controlate nu beneficiau de echipament de protecție și nici nu aveau făcute controalele medicale periodice obligatorii.

Partea proastă este că, în perioada analizată, au fost înregistrate și 15 accidente de muncă, din care 4 accidente s-au soldat cu moartea angajaților, iar 11, cu incapacitate temporară de muncă.
Mai reținem și că, în luna iulie, 68 angajați s-au plâns instituției de abuzurile săvârșite de reprezentanții firmelor unde lucrau, aproape toate sesizările fiind soluționate. Majoritatea reclamațiilor au avut ca obiect neplata unor drepturi salariale.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here