De „Adormirea Maicii Domnului”, cășunenii au…zeci de motive de distracție. În această zi, în curtea școlii din localitate, administrația locală a pregătit un spectacol folcloric…cu greutate.

Astfel, de „Zilele comunei Cașin”, au fost invitați să performeze artiști de top din muzica populară românească.

Au răspuns invitației autorităților locale soliști cunoscuți precum „veteranii” Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cigu Band, Ilie Roșu, dar și mai tinerii Nicolae Datcu, Gabriela Comăneci, Ana-Maria Cîrstina sau trupele „Nemuritorii”, „Haiducii de la Costești” și Grupul vocal „Mândre Trotușene”.

Spectacolul folcloric va fi moderat de carismaticul George Cojocărescu, deținător, printre altele, al Trofeului „Crizantema de Argint” 2017.

Și, așa cum ne-a obișnuit, în mod sigur nu va rezista prea mult pe tușă și se va alătura colegilor de scenă, măcar cu două-trei dintre piesele care l-au consacrat.

Amintim și prezența unor artiști de peste Prut (satele Colibași și Costești, de la Universitatea Tehnică Chișinău), precum și din Cernăuți, Republica Ucraina, ori din comuna Soveja, județul Vrancea și comuna Dragoslavele, județul Argeș.

În aceeași zi, la Cimitirul Crucilor de Mesteacăn, este programată o slujbă de pomenire a eroilor soldați căzuți în timpul Primului Război Mondial, dar și…o interesantă „Paradă a căruțelor cu coviltir”.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here