Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Mai mulți cetățeni ai unor zone din oraș, s-au strâns de dimineață, în centrul Bacăului, pentru a protesta asupra distrugerii spațiilor verzi și a unor obiective ce urmează să se construiască.  

Ambele proiecte se află în zone foarte aglomerate și înghesuite. Primul este în zona Tic Tac, în apropierea stației de autobuz, unde, încă de anul trecut s-au defrișat copacii. Conform proiectului se dorește construirea unui fast food, cu drive, ceea ce ar însemna că mașinile vor trece non stop la câțiva metri de geamurile locatarilor. Terenul este privat.

Al doilea proiect se află în centru, pe str. Războieni, la intersecție cu Str. Șoimului, și e vorba de un bloc turn. Documentația se găsește și aici, de pe siteul primăriei. Și aici sunt multe necunoscute, iar locatarii din zonă, strâng semnături de luni de zile. Problema cea mai mare in zona o reprezintă lipsa locurile de parcare. Proiectantul a prevazut o parcare subterană cu lift (sistem Klaus).

Manifestanții nu cred în promisiunile beneficiarilor, si spun că nu se va construi lift, iar numarul parcarilor este insuficient. La una din analize, primaria a indicat ca regimul maxim poate fi de 6, maxim 8 etaje. Proiectul are 9, iar locatarii spun ca 4 ar fi suficient. In zona respectiva s-a mai dat in folosință un bloc nou, unde a fost Comalridul, si urmeaza imediat a se termina încă un nou bloc. În ultima perioadă au mai apărut două clădiri noi, unde activează un salon de înfrumusețare și o cladire de birouri.

Locatarii din zonă sunt îndreptățiți să fie îngrijorați, deoarece, pe str. Războieni, abia se mai poate circula, iar Str Șoimului nu are ieșire, si se circulă pe o singură bandă. Rămâne de văzut cum vor reacționa autoritățile. Manifestanții au cerut de nenumărate ori audiențe, unii au fost primiți, alții nu.

ACUM: Protestul cetățenilor din Bacău pentru spații verzi

Publicată de PRO Bacău pe Marţi, 13 august 2019

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here