În prima jumătate a acestui an, Administrația Națională de Administrare Fiscală a descoperit, în urma verificărilor, sute de contribuabili, la nivelul întregii țări, care nu au declarat statului integral câștigurile.

În total, peste 89,6 milioane de lei (circa 20 de milioane de euro) erau pitite de ochii finanțiștilor, ceea ce înseamnă că statul ar avea de recuperat…22.896.349 lei, reprezentând impozitul pe venit şi obligaţii fiscale accesorii suplimentare.

În cazul celor găsiți cu bani la ciorap, 17 s-au ales și cu sesizările penale din partea finanțiștilor.

În mod evident, nu au scăpat de mâna lungă a Fiscului nici contribuabilii băcăuani.

Potrivit finanțiștilor, în perioada analizată, au fost identificați 29 de contribuabili pentru care principala deficiență constatată (care a condus la calcularea de obligații fiscale suplimentare) a fost neînregistrarea și nedeclararea de venituri.

În cazul lor, au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de…266.540 de lei.

Domeniile de activitate la care s-a constatat această abatere sunt comerțul, morăritul și…ingineria și consultanța tehnică legată de aceasta.

Spre deosebire de restul țării, la nivel de județ nu a fost nevoie de sesizarea organelor de cercetare penală. În schimb, celor care au refuzat să plătească suplimentar sumele stabilite de Fisc, au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor – sechestru sau poprire.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here