Dacă e vară, când și temperaturile în termometre sunt destul de ridicate, atunci și inspectorii sanitari veterinari sunt prezenți, cel puțin teoretic, prin târg.

E drept, nu la nivelul la care ne-am fi așteptat cu toții, dar…asta e!, lucrăm cu materialul clientului.

Cert este că, în ultima lună, s-a acționat (moderat, căci mai tot timpul a plouat) pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în zonele de agrement și localitățile de interes turistic.

Mai exact, au fost luați la bani mărunți comerciații din județ, unde, firește, au fost depistate suficiente nereguli pentru care să fie scos la vedere chitanțierul.

Însă numai 47.000 lei, de atât au tăiat amenzi angajații Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.

Și asta pentru că onor comercianții cică nu au curățat prin spațiile de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare sau au depozitat aiurea produsele alimentare ori au umblat cu mâinile neprotejate printre alimente „Ca și măsuri complementare, au fost confiscate 22 de kg. de produse alimentare care erau ambalate-etichetate necorespunzător”, ne spune dr Florin Baltă, purtător de cuvânt la DSVSA Bacău.

Aflăm că au intrat în bătaia inspectorilor sanitari veterinari restaurante, fast food-uri, hipermarket-uri, unități de desfacere a peștelui, carmangerii, baruri, brutării, laboratoare de patiserie-cofetărie, magazine alimentare, aprozare și depozite alimentare.

Florentin Radu

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here