Cartierul Poieni, din orașul Tg. Ocna, este, de regulă, un loc liniștit, cu oameni cumsecade și la locul lor.

Însă, liniștea zonei a fost perturbată joi, după ora prânzului, când prin zonă și-a făcut apariția o mașină neagră plină de oameni în uniforme kaki.

Din fericire, erau oameni pașnici, specialiști în pirotehnie de la Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Bacău. Prezența militarilor nu era deloc întâmplătoare în acel loc, ci au fost trimiși după ce un apel la 112 anunța descoperirea unui element de muniție în cartierul din orașul Tg. Ocna.

Și, cum năpasta nu vine niciodată neînsoțită, din cauza terenului accidentat, accesul militarilor cu autospeciala din dotare spre locul indicat s-a realizat doar până la un anumit punct. Așa că restul drumului a fost făcut pe jos, pe întuneric, prin pădure, aproximativ…doi kilometri.

 

 

 

După un așa chin, pompierii pirotehniști au constatat că greul de abia acum începe, întrucât muniția se afla îngropată, în procent de 90%, în pământ, fără posibilitate de vizualizare asupra stării și tipului mijlocului de inițiere.

În aceste condiții, specialiștii pirotehniști au fost nevoiți să abandoneze misiunea, urmând ca activitatea să fie reluată în dimineața zilei următoare. În schimb, dat fiind riscul care se menținuse, la fața locului, au rămas, peste noapte, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

 

Revenită a doua zi, dis de dimineață, echipa pirotehnică a identificat un proiectil exploziv calibru 75 mm, care a fost ridicat și transportat în vederea distrugerii. Misiune îndeplinită.

 

 

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here