Vești încurajatoare vin de la Onești, unde, cu o zi în urmă, a poposit o delegație oficială din orașul Suqian, Provincia Jiangsu China.

Vizita fac parte din cadrul unei înțelegeri de colaborare încheiate anul trecut între cele două părți și vine într-un moment crucial, în care economia municipiului este serios afectată ca urmare a dispariției din peisaj a unor agenți economici importanți.

 

Cert este că străinii au fost interesați să vadă diverse obiective economice și turistice din orașul de pe Trotuș și din împrejurimi.

Astfel, chinezii au vizitat un producător local de mobilă, complexul turistic de la Salina Tg. Ocna, arătându-se entuziasmați și de sala de gimnastică unde a fost antrenată marea noastră campioană Nadia Comăneci.

Interesant este că, potrivit primarului nicolae Gnatiuc, oaspeții străini au cerut „informații și mostre de produse, care urmează a fi expuse la un important târg de comerț și industrie, ce va fi organizat în luna septembrie 2019 în orașul Suqian”.

Prin urmare, la următoarea vizită pe care chinezii o vor face la Onești va include în delegație și reprezentanți ai mediului de afaceri chinez, care cu puțin noroc, vor investi în economia locală. Mai ales că, „potrivit Înțelegerii de Colaborare semnate anul trecut, cooperarea dintre cele două părți îmbracă toate formele stabilite prin proiectele încheiate de comun acord în următoarele domenii: sănătate, asistență socială, științe medicale, economie, turism, educație, cultură și sport”.

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here