Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Sute de rable, pe drumurile din județ. „Tigăile” pun în pericol restul participanților la trafic

În prima parte a acestui an, specialiștii Registrului Auto Român (RAR) au descoperit, în urma controalelor efectuate în trafic, peste 1.700 de vehicule care prezentau pericol iminent de accidente.

De altfel, acțiunea de control s-a derulat la nivelul întregii țări, rezultatele fiind de-a dreptul înspăimântătoare: aproape jumătate din cele  33.508 vehicule conrolate erau neconforme.

Cert este că problemele cele mai des întâlnite erau la instalația electrică de iluminare și semnalizare, la sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate, precum și la sistemele de frânare și direcție.

La nivelul județului Bacău, situația este și mai îngrijorătoare, 60,23% din cele 1.325 de vehicule verificate erau neconforme, iar 105 mașini prezentau pericol iminent de accident. Totodată, s-a mai constatat că destul de multe dintre vehiculele verificate aveau  inspecția tehnică periodică – ITP – fals, expirat sau anulat (pentru defecțiuni grave).

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, au precizat reprezentanții RAR.

 

Florentin Radu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here